Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 21.5.2015

Στα Αντικύθηρα και Κύθηρα βρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στα δύο νησιά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Η Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε τον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων όπου έγινε παρουσίαση του έργου του σταθμού, καθώς και παρουσίαση, με προβολή βίντεο, των εναλίων ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι έρευνες αυτές τελούν από τα τέλη Μαρτίου 2015 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τέλος, η Περιφερειάρχης παρέστη στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κυθήρων και κατόπιν, παρακολούθησε μαθητική παρέλαση στην πλατεία Στάη, στη Χώρα Κυθήρων.
Δήλωση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου μετά το πέρας της επίσκεψης στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα:
"Σήμερα, μια σημαντική ημέρα για την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, μαζί με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, ερχόμαστε εδώ για να υποδηλώσουμε και να επανανοηματοδοτήσουμε την περιβόητη 'νησιοτικότητα'.
Για την Περιφέρεια Αττικής, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα οφείλουν να γίνουν τοπόσημο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει με την πολεοδομία και τη διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων. Η ευχή μας είναι να επισκεπτόμαστε τα δυο νησιά όχι μόνο για να μην ξεχάσουμε την ιστορία της πατρίδας μας αλλά για να σημειώνουμε νίκες στην καθημερινότητα των πολιτών".

Πηγή: Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου