Σάββατο 2 Μαΐου 2015

''ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ'' ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΛΙ ΤΡΟΠΟ

Η δημοτική παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων, αποτέλεσε αυτή τη φορά, τον χώρο έκφρασης για κάποιους και μάλιστα σε δύο διαφορετικές χρονικά φάσεις.
Αρχικά πριν από αρκετό διάστημα (2-3 μήνες) κάτοικοι της περιοχής είχαν παρατηρήσει στον εξωτερικό τοίχο της παιδικής χαράς γραμμένο με φούξια χρώμα το σύνθημα ''ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ'' και δίπλα ένα ''Α'' μέσα σε κύκλο, διεθνές σύμβολο του πολιτικού χώρου της Αναρχίας. 
Στην συνέχεια κατά τις ημέρες του Πάσχα με το ίδιο ακριβώς χρώμα, χωρίς αυτό να δηλώνει απαραίτητα ότι το έκαναν οι ίδιοι, στον εσωτερικό τοίχο της παιδικής χαράς, κάποιοι δημιούργησαν ένα πρόσωπο, βάφοντας μάλιστα και την αναμνηστική πλάκα των δωρητών. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Χώρας Κυθήρων κ. Δημήτρη Καλλίγερο, μας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή, με βανδαλισμούς και με παράνομες επεμβάσεις με μπογιές σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες είναι κατακριτέες και ενάντια στην προσπάθεια καλλωπισμού της περιοχής. Τέλος ο κ. Καλλίγερος δεσμεύθηκε πως σύντομα θα αποκατασταθούν οι παράνομες αυτές επεμβάσεις.
Δεν ξέρουμε σε ποια φάση βρίσκεται η έρευνα αλλά κάποια στιγμή η αστυνομία πρέπει να μας ενημερώσει ποιοι ήταν πίσω και από τους βανδαλισμούς στο Μέσα Βούργο και στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Κυθήρων και τώρα ποιοι ζωγράφισαν στην παιδική χαρά.
Όλοι θέλουμε και το χρώμα και τη ζωγραφική στη ζωή μας, με τον σωστό όμως τρόπο και σε κατάλληλους χώρους.
το πρόσωπο στον εσωτερικό τοίχο της παιδικής χαράς
Η πλάκα με τους ευεργέτες, δεν γλίτωσε από το φούξια χρώμα
Το σύνθημα στον εξωτερικό τοίχο που έγινε πρώτο χρονικά
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλλίγερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου