Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.5.2015 ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ''ΕΛΙΑ, ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ''

Χθες, Σάββατο 2 Μαΐου, έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Ελιά, το ευλογημένο δένδρο» στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο.
 Στον σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης όσο και ο επιμελητή της έκθεσης Γιάννης Σταθάτος τόνισαν την ικανοποίησή τους με τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κυθήρων και Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων. Και οι δύο ομιλητές υποσχέθηκαν συνεχιζόμενη και σε βάθος χρόνου συνεργασία, με συμμετοχή της Πολιτιστικής Εταιρείας στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κυθήρων, λεπτομέρειες του οποίου θα κοινοποιηθούν σύντομα από τον Δήμο.
Το Βραβείο του Δήμου Κυθήρων απέσπασε ο καταξιωμένος Χανιώτης φωτογράφος Μιχάλης Κουλιέρης, γνωστός μας από τη συμμετοχή του στην έκθεση «Τοπία του ονείρου» στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2010, αλλά και από τη συμμετοχή παρουσία του στις ΦΣΚ. Στην έκθεση συμμετείχαν από παιδιά των Β’ και Γ’ τάξεων του δημοτικού σχολείου Καρβουνάδας μέχρι τον ενενήντα τριών ετών παλαίμαχο Κυθήριο φωτογράφο Μανώλη Φατσέα. Έπαινοι απονεμήθηκαν στους Μιχάλη Πετρόπουλο, Anita Snippe, Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Φοίβο Τσαραβόπουλο, Jean Marie Stratigos και στα παιδιά του δημοτικού.







Η έκθεση στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 10 Μαΐου (ώρες 6.30-8.30 μμ), θα παραμείνει όμως εγκατεστημένη μέχρι την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις 21 Μαΐου. Σε δεύτερη φάση, η έκθεση θα παρουσιασθεί στο Μερκάτο Χώρας, από 1 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου (ώρες 9 πμ – 9 μμ).
Επιλογή των φωτογραφιών της έκθεσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Κυθηραϊκού πολιτισμού «Τριπέλαγο», στη διεύθυνση:  https://tripelago.wordpress.com/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BF-2/%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF-olive-the-blessed-tree/.

Η Φωτογραφία του Μιχάλη Κουλιέρη που απέσπασε το Βραβείο του Δήμου Κυθήρων
Πηγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων
Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης: Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου