Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 10/8

Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, ενέχουν σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, κηρύσσοντάς τη σε Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)  το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Αυγούστου.
Για το λόγο αυτό, σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Μονεμβασίας.
Εκτός του αρμόδιου για θέματα ΠΣΕΑ Αντιδήμαρχου, μετείχαν ο αναπληρωτής Δ/κτης του Α.Τ. Μολάων, ο αναπληρωτής της Π.Υ. Μολάων, ο Λιμενάρχης Νεάπολης, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Μολάων,  Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μονεμβασίας, ο Δ/ντης της Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας, ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος ΠΣΕΑ του Δήμου μας και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μολάων ,Μεταμόρφωσης και Πακίων.
Έπειτα από σχετικές εισηγήσεις, αποφασίστηκαν ως αναγκαία μέτρα τα ακόλουθα:
- Ενεργοποίηση των συγκροτημένων τοπικών ομάδων για καθημερινή επιτήρηση και διάθεση των μηχανημάτων τους σε περίπτωση συμβάντος στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
- Περιπολίες  για σήμερα και αύριο  από Π/Υ - Αστυνομία - Λιμεναρχείο - Δήμο.
- Κινητοποίηση των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων με βάρδιες και περιπολίες.
- Ανακοίνωση - ενημέρωση των δημοτών για την απαγόρευση επικίνδυνων εργασιών (καύσεις, ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού κοπής, χειρισμός εύφλεκτων μηχανημάτων).
- Πρόσκληση των προέδρων των Τ.Κ. για εθελοντική συμμετοχή κατοίκων του Δήμου στην καθημερινή επιτήρηση και τη διάθεση των Γεωργικών Μηχανημάτων.
- Διάθεση σε ετοιμότητα των πόρων και του προσωπικού του Δήμου (μηχανήματα, προσωπικό, υδροφόρες κλπ) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
- Να τεθεί σε επιφυλακή το εμπλεκόμενο προσωπικό του (Γραφείο Πολ. Προστασίας Δήμου, των χειριστών μηχανημάτων, οδηγών κλπ) .
- Επιτήρηση των απεκατεστημένων ΧΑΔΑ
- Κλείσιμο του ορεινού όγκου της Κουρκούλας και του φαραγγιού του Λάρνακα για σήμερα 10/8/2019 και για αύριο 11/8/2019 .
- Σε περίπτωση δε που ο δείκτης επικινδυνότητας αύριο είναι της ιδίας κλίμακας (5) θα ισχύσουν εκ νέου τα παραπάνω προαναφερόμενο μέτρα.

Περισσότερη πληροφόρηση στο πρακτικό του Συντονιστικού Οργάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου