Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ 30.8.2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς και Νήσων, κκ. Γιώργου Γαβρίλη και Παναγιώτη Χατζηπέρου, αντίστοιχα.
Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους και τους φορείς των επιμελητηρίων των ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, ο κ. Χατζηπέρος είπε:
«Σήμερα κλείνει ο 5ετής κύκλος της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αντιπεριφερειάρχης για τα νησιά και την Τροιζηνία Αττικής.
Με νέο ύφος και ήθος έχοντας ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΤΑ ΑΥΤΙΑ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ήμασταν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Α’ ΒΑΘΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο των υπηρεσιών. Τα προβλήματα των νησιών και των πολιτών, άλλωστε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ήταν πάντα στην προμετωπίδα των ενεργειών μας.
Πέρασαν 5 δημιουργικά χρόνια, με έργο πρωτόγνωρο για τα νησιά και την Τροιζηνία Αττικής. Η ΠΕ Νήσων έχει πολλές ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ και ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: να φανταστείτε ότι είναι 20πλάσια σε έκταση συγκριτικά με αυτήν του Πειραιά (!), μη συμπαγής, με δύσκολο ανάγλυφο και πολλά προβλήματα.
Συνήθιζα να λέω στην Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου –την οποία σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε να προσφέρω όσα είχα– ότι η ΠΕ Νήσων έχει τα προβλήματα της υπόλοιπης Περιφέρειας επί 8, όσοι είναι οι Δήμοι της ΠΕ Νήσων! Είτε αυτό αφορούσε την διαχείριση του πόσιμου νερού (ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ), των στερεών και υγρών αποβλήτων, του συγκοινωνιακού, κλπ..
Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Απόδειξη είναι ότι για την βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών καθώς και των παρεχομένων υπηρεσιών, η Περιφέρεια διέθεσε κοντά στα 200.000.000€, ένα ποσό το οποίο δεν είχε διατεθεί ποτέ μέχρι τώρα στην συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα. Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ είναι ΕΜΦΑΝΗ σε όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία που είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ. Ευχόμαστε στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή να τα συνεχίσει και να τα ολοκληρώσει. Στον τομέα των έργων, αφήσαμε ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ.
Ένας άλλος τομέας αιχμής είναι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
Εμείς, λοιπόν, καταφέραμε να κάνουμε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με ΓΝΩΣΗ, ΤΟΛΜΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ αλλά και πολλή ΔΟΥΛΕΙΑ. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθούν αν δεν είχαμε την συμπαράσταση όλων υμών.
Δεν κάναμε όμως μόνο αυτά, τα οποία προβλέπονται αυστηρά στις αρμοδιότητές μας. Είχαμε υποχρέωση για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών και της Τροιζηνίας να ασχοληθούμε με ΔΡΑΣΕΙΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ.
Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρόσφατη ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σ’ αυτό εδώ το κτίριο που ήταν διάσπαρτες σε 8-9 κτίρια, με ό,τι βέβαια αυτό συνεπάγεται για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα, το οποίο όμως έχει πολύ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Για όλα αυτά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους του εργαζόμενους στις ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, τους συνεργαζόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας για την υποστήριξη και την αρμονική συνεργασία αλλά ιδιαιτέρως το προσωπικό του γραφείου μου, το οποίο στάθηκε δίπλα μου. Για μένα, εδώ και 5 χρόνια τώρα εσείς είσαστε η οικογένειά μου και το γραφείο το σπίτι μου!».

Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου