Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΕΖΟΠΟΡΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Βλυχάδας (κοντά στο Καλαδί) με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά προς Κομπονάδα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 24/8, κάτω υπό αδιεκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε δυσπρόσιτη περιοχή, με χαμηλή δασική βλάστηση.
Η πρόσβαση στο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα δύσκολη και δεν μπορούν να πλησιάσουν κοντά οχήματα της πυροσβεστικής. Αυτή την στιγμή επιχειρούν όλες οι δυνάμεις του Τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, εθελοντές πυροσβέστες, ένα χωματουργικό μηχάνημα, που προσπαθεί να διευκολύνει την πρόσβαση στο σημείο και κάτοικοι της περιοχής.
Σε περίπου μισή ώρα από τώρα, αναμένεται με πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο νησί, 12μελές πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής από την Λακωνία,  για να συνδράμει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Να τονίσουμε πως οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν τις επιχειρήσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ η ώρα και το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά δημιουργούν πολλά ερωτημάτικά για τα αίτια εκδήλωσής της.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Ρεποσρτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφία: Αντώνης Ψάλτης
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου