Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ'' 12/8

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοινοφελών Έργων Μυλοποτάμου, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου. Η ημερίδα είχε θέμα, από το χθές στο σήμερα και το αύριο του Μυλοποτάμου, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Στρατηγός αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έκανε μια εκτενή αναδρομή στην ιστορία του Συλλόγου και τις ενέργειες που χρειάστηκαν να γίνουν για να επαναλειτουργήσει, ενώ στη συνέχεια οριοθέτησε και τους τομείς που ο Σύλλογος έχει θέσει ως προτεραιότητα.
Βασικό θέμα συζήτησης η δημιουργία ενός αποχετευτικού συστήματος, στην περιοχή γύρω από το συμπλεγμα με τους καταράκτες και τους νερόμυλους (Καμάρι Νεράϊδα κτλ), που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα με τη δυσοσμία που επικρατεί σε κάποια σημεία.
Ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ανταποκρίθηκε θετικά στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου για να λυθεί αυτό το ζήτημα.
Στη συζήτηση τέθηκαν αρκετά θέματα που εχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του οικισμού, όπως οι μονοδρομήσεις οδών και η αξιοποίηση εναλλακτικών περιφερειακών δρόμων, για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση τους καλοκαιρινούς μήνες, η έλλειψη αρκετών χώρων στάθμευσης, η απομάκρυνση των μικρών καλαθιών για τα σκουπίδια λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού και εθελοντών για τό καθημερινό άδειασμά τους, καθώς οι αναγκαίοι καθαρισμοί που πρέπει να γίνονται σε διάφορα σημεία του χωριού. Επίσης τέθηκαν και θέματα που αφορούν τη συντήρηση και αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων όπως η Οικοκυρική Σχολή, το παλιο Δημοτικό Σχολείο και το Αγγλικό Σχολείο. Αναφορά έγινε και για την Κάτω Χώρα του Μυλοποτάμου, η οποία είναι παραμελειμένη και φυσικά χρειάζεται ένα μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπτυξης, που απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων και υπηρεσιών.
Όπως έγινε γνωστό ο Σύλλογος Κοινωφελών Έργων Μυλοποτάμου θα είναι δίπλα σε κάθε θετική πρωτοβουλία για τον οικισμό και το επόμενο διάστημα θα προβεί και σε άλλες πρωτοβουλίες σχετικά με την ανάπτυξη και ανάδειξη του Μυλοποτάμου.













































Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου