Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΆΜΕΣΑ ΤΟ ΈΡΓΟ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Μαζί με τον επιβλέποντα μηχανικό της Περιφέρειας, δώσαμε σήμερα (13/6) τις απαραίτητες οδηγίες στον ανάδοχο του έργου για την διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση του Περιφερειακού Δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων μήκους 1100μ, που χρηματοδοτείται με 285.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από το Δήμο Κυθήρων.
Το έργο είναι πολύπαθο και αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα από το 2013 όταν ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κατόρθωσα την ένταξη του στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας επί Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη. Απαιτήθηκαν 6 χρόνια, κατά τα οποία εναλλάχθηκαν 3 Περιφερειακές Αρχές, για να ληφθεί η ΑΕΠΟ επειδή το νησί ανήκει στο δίκτυο Natura!!! Χρειάστηκαν συνολικά 17 γνωμοδοτήσεις κρατικών υπηρεσιών για την τσιμεντόστρωση ενός χωματόδρομου που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια!!!
Το έργο ξεκινάει άμεσα και θα αναβαθμίσει τον κεντρικό οικισμό του νησιού, ενώ θα συμβάλει και στην οικιστική του επέκταση και την αξιοποίηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.
Το έργο μας στα Αντικύθηρα είναι ουσιαστικό και θα συνεχιστεί με σοβαρές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις.Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου