Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ'' - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Οι τεχνικές υπηρεσίες είναι εργαλείο ανάπτυξης και αειφορίας. Χωρίς αυτές οι δήμοι υποχρεώνονται σε εξάρτηση από απομακρυσμένες δομές που ουδόλως ενδιαφέρονται για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, την ποιότητα των παραγομένων δημοσίων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία της οικοδομικής δραστηριότητας.
Το αποτέλεσμα στα Κύθηρα είναι γνωστό σε όλους: προώθηση άσκοπων δημόσιων έργων και παραμέληση των σημαντικών, κακοκατασκευασμένες, επικίνδυνες κατασκευές, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος,  ουδεμία μελέτη χωροταξίας/πολεοδομίας τα τελευταία 23 χρόνια (!), τεράστια διαστήματα που δεν εκδίδονται άδειες γιατί η υπηρεσία δόμησης δεν υφίσταται/υπολειτουργεί/ επαναστελεχώνεται/μεταφέρεται, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις, διαπλοκή.
Κι όμως! ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δήμαρχοι Κυθήρων από το 1997 έως σήμερα αρνήθηκαν το πάγιο αίτημα (πρώτη φορά το 2003) του τεχνικού κόσμου του νησιού για σύσταση πλήρους Τεχνικής Υπηρεσίας με υπηρεσία Πολεοδομίας.
Ακόμα και σήμερα, που για την σύσταση ΥΔΟΜ αρκεί ένας υπολογιστής, ο δήμαρχος Κυθήρων θέλει να διαλύσει την ΑΝΚΥ ακριβώς για να μην φτιαχτεί ΥΔΟΜ στα Κύθηρα. Και αυτό παρά την πρωτοφανή άρνηση από τους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά εκτέλεσης των προβλεπομένων από τον νόμο διαδικασιών και το «πάγωμα» των αδειοδοτήσεων στα Κύθηρα.
Αντί να διεκδικήσει τα αυτονόητα στο πλευρό των ντόπιων μηχανικών, οικοδόμων και εμπόρων, επιμένει να κρατά την οικονομία του νησιού όμηρη στα μικροσυμφέροντα των υπαλλήλων του Δήμου Πειραιά. Προφανώς έχει τους λόγους του.

Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου