Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - Ο κ. ΣΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Η «ΑΛΗΘΕΙΑ»

Ο κ. Σουρής και η «ΑΛΗΘΕΙΑ»
Θα μπορούσε να είναι  ο τίτλος από έναν ένα μύθο του Αισώπου, αλλά δυστυχώς δεν είναι.
Διαβάζοντας το τελευταία δελτίο τύπου παράταξης του κ. Σουρή  που τιτλοφορείται «Φανφάρες, Ψέματα και Λάσπη» δεν θα σταθώ στα ζητήματα για τα οποία έχει ήδη αναλυτικά τοποθετηθεί ο δήμαρχος. Άλλωστε, θεωρώ ότι ο κόσμος «δεν τρώει κουτόχορτο»  οπότε δεν έχει νόημα να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.
Θα σταθούμε ωστόσο  στην ΑΛΗΘΕΙΑ και το πώς αυτή αντικατοπτρίζεται στον πολιτικό λόγο και το ήθος του κ. Σουρή.
Με το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου ο κ. Σουρής επικαλούμενος την ΑΛΗΘΕΙΑ διατείνεται ότι θα συνεχίσει, με βάση αυτήν  να  «αποκαλύπτει τα έργα και ημέρες του Δημάρχου και όσων τον στηρίζουν».
Ας δούμε λοιπόν πόσο συνεπής είναι ο κ. Σουρής  σε αυτά τα οποία ευαγγελίζεται.
Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου ο κ. Σουρής  προτάσσοντας την αλήθεια (όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται) προβαίνει στην αποκάλυψη  ότι ο Δήμαρχος και ο εγώ σαν Αντιδήμαρχος παρανομούμε  διότι παραβιάζεται η εγκύκλιος 1333. Χαρακτηριστικά δε αναφέρει: «-Σε ότι αφορά την συνεχή απουσία του αντιδημάρχου κ. Στρατηγού, αλλά και του δημοτικού συμβούλου κ. Κασιμάτη, καταφεύγει σε ψέματα. Γράφει ή όχι η  Εγκύκλιος 1333 (για τις υποχρεώσεις των αντιδημάρχων), ότι οφείλουν «να κατοικούν στον οικείο δήμο» και ότι «δεν επιτρέπεται να απουσιάσουν περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συνολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου»;
Όμως στην ίδια εγκύκλιο και μάλιστα στην ίδια γραμμή (άρα δεν μπορεί να του ξέφυγε) ρητά αναφέρεται «με εξαίρεση τους αντιδημάρχους των δήμων των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης».
Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια που ευαγγελίζεται ο κ. Σουρής και οι συν αυτώ. Και για να τον προστατεύσουμε  ας λάβει υπόψη του πως όταν η  ίδια διάταξη  ορίζει ότι δεν επιτρέπεται να  απουσιάζει περισσότερο από 30 ημέρες συνολικά κάθε χρόνο χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρεται στην απουσία από τα καθήκοντά του, όχι από την εδαφική περιφέρεια του Δήμου. Τον προτρέπουμε εξάλλου να θυμηθεί ότι και στην προηγούμενη δημοτική θητεία, ο κ. Σούγιαννης, μοίραζε το χρόνο του  μεταξύ Κυθήρων και Αττικής, προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες υπηρεσίες και να διεκπεραιώνει υποθέσεις του Δήμου,  όπως άλλωστε  έχει συμβεί και παλαιότερα με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους.

Με εκτίμηση 
Γιώργος Στρατηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου