Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

«ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ» - ΌΤΑΝ ΟΙ ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...

«Απορία ψάλτου βηξ». Τη φράση τη χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται σε αμηχανία, καθυστερεί να δώσει απάντηση ή διστάζει.
Προσωπικά αγνοώ αν υπάρχει η έκφραση «απορία Δημάρχου-ανακοίνωση». Αν πάντως υπήρχε, σίγουρα θα εξέφραζε απολύτως την πρόσφατη-καθυστερημένη απάντηση του Δημάρχου σε ανακοίνωση μου.
Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα θέματα που αποφεύγει να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος, από το ένα θέμα στο οποίο προσπαθεί (αγκομαχώντας...) να απαντήσει.
Αναλυτικά:
-Του έθεσα το ζήτημα της απόπειρας ακύρωσης της παρέλασης των μαθητών στον Ποταμό την 25η Μαρτίου, στην συγκεκριμένη ανακοίνωση του δεν μου απάντησε. 
-Του έθεσα το ερώτημα για την μόνιμη απουσία από τα Κύθηρα του αντιδημάρχου κ.Γ.Στρατηγού, δεν απάντησε.
-Του έθεσα το ερώτημα για την μόνιμη απουσία από τα Κύθηρα του δημοτικού Συμβούλου κ.Γ.Κασιμάτη (συμβούλου του υφυπουργού κ.Θεοχάρη), δεν απάντησε.
-Του απηύθυνα το ερώτημα, αν οι συγκεκριμένοι συμπατριώτες ασχολούνται στα ρεπό τους με τις υποθέσεις των Κυθήρων, δεν απάντησε. 
Αλήθεια γιατί δεν απαντά σε τίποτα; 
Μήπως γιατί στο βόρειο τμήμα του νησιού ξεσηκώθηκαν όλοι ενωμένοι για να αποτρέψουν μια ακόμη προσπάθεια υποβάθμισης του; Μήπως γιατί όλοι πίσω από τις ενέργειες του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του ΔΣ Ποταμού (και ιδιαίτερα του προέδρου και κουμπάρου του Δημάρχου) διαβλέπουν τον ίδιο τον Δήμαρχο; Η (ακόμα πιο καθυστερημένη) ανακοίνωση με την οποία σήμερα δηλώνει ότι ουδέποτε ζήτησε την κατάργηση της παρέλασης στον Ποταμό, συζητείται ήδη σκωπτικά στα καφενεία...
Γιατί δεν απαντά στο θέμα του απόντος αντιδημάρχου και του απόντος δημοτικού συμβούλου; Μήπως γιατί υπάρχει και προσωπική ευθύνη;
Το μόνο σημείο που επιλέγει να απαντήσει (τουλάχιστον προσπαθεί είναι η αλήθεια) είναι το θέμα του Τριφυλλείου. Μόνο που και εδώ μας θυμίζει τον συμπαθέστατο αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού: Αφού ξεκινά με ένα «κανένα δικαίωμα ανάμειξης στη λειτουργία του Τριφυλλείου», στη συνέχεια μας λέει ότι «κατά τους τελευταίους 2 μήνες προσπάθησε να μεσολαβήσει προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια αποκλιμάκωσης και κοινή συνάντηση των εμπλεκομένων μερών, χωρίς όμως αποτέλεσμα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα».
Τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει προσπάθειες διαμεσολάβησης ο Δήμος Κυθήρων-Αντικυθήρων;
Άλλο «ανάμειξη», άλλο «προσπάθεια αποκλιμάκωσης»; Η αποκλιμάκωση κύριε Δήμαρχε θα έρθει χωρίς ανάμειξη; Έχουμε καταφύγει στον Μπαμπινιώτη για να σας ερμηνεύσουμε...
Καταλαβαίνουμε ότι είναι (όπως ομολογεί ο ίδιος) αναποτελεσματική η παρέμβαση του, αλλά γιατί ενοχλείται από την πρόταση μου «να κληθούν εκπρόσωποι του Τριφυλλείου προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικά πιθανές λύσεις»; 
Η μόνη εξήγηση στην αντίδραση του Δημάρχου είναι ότι ο ίδιος συνεχίζει την αυταρχική-αλαζονική συμπεριφορά του, αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο και θέλει όλα να τα χειρίζεται ο ίδιος και μόνον ο ίδιος! Δεν θέλει να υπάρχει πουθενά διαβούλευση με κανέναν αφού τα χειρίζεται ο ίδιος! Τα αρνητικά αποτελέσματα όμως των παρασκηνιακών πρωτοβουλιών του άλλο δείχνουν... Πλέον είναι σαφές ότι οι κάτοικοι των Κυθηρων πρέπει να έχουν εκπροσώπους στο ΔΣ του Τριφυλλείου, όπως διεκδικούσαν από την εποχή του αείμνηστου Αρτέμη Καλλίγερου.
Επιπλέον η άτακτη υποχώρηση όσων βρίσκονταν πίσω από την προσπάθεια κατάργησης της παρέλασης στον Ποταμό αποδεικνύει και κάτι άλλο: Όταν οι Κυθήριοι αντιδρούμε ενωμένοι και έχουμε δίκαια αιτήματα, κανένας ηγετίσκος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο... 
ΥΓ. Για το θέμα της παρέλασης στον Ποταμό οφείλω να αναγνωρίσω την τίμια στάση και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αλλά και τοπικών στελεχών που στήριξαν τον Δήμαρχο, αλλά δεν φορούν παρωπίδες. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε!
Γραφείο Τύπου

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΑΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου