Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ-ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Θ.ΚΟΥΚΟΥΛΗ 2007-2010 (ΜΕΡΟΣ Α')

Ψάχνοντας μέσα σε διάφορους φακέλους και συρτάρια, βρίσκεις μέχρι και διαμάντια!!! Ένα τέτοιο διαμάντι βρήκα και εγώ μόλις χτες… είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ» του Δημάρχου κ. Κουκούλη. Το πρόγραμμα αναφέρεται στην περίοδο 2007-2010. Μία περίοδο κατά την οποία οι χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν απείρως μεγαλύτερες από σήμερα, η γραφειοκρατία λιγότερη, ενώ η τότε Κυβέρνηση φίλα προσκείμενη στην παράταξη του κ. Δημάρχου, γεγονός που θα μπορούσε να έχει τύχει ανάλογης «εκμετάλλευσης» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του νησιού.
Σήμερα, 8 χρόνια μετά από εκείνο το υπερφίαλο και φυσικά μη κοστολογημένο πρόγραμμα, αξίζει να δούμε τι και τι έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή στο νησί των Κυθήρων. Με μία πρόχειρη έρευνα λοιπόν, βλέπουμε πως από το πρόγραμμα της πρώτης (να το τονίσουμε αυτό) τετραετίας της Δημοτικής μας Αρχής, έχει υλοποιηθεί λιγότερο από το 30%!!!! Ας σταθούμε σήμερα σε μερικά μόνο σημεία:
Σελ. 5 του προγράμματος:
1. Δρομολογούμε άμεσα την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού μας. Υλοποιούμε μεγάλα έργα στα Κύθηρα αξιοποιώντας μεθόδους προσαρμοσμένες στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.
2. Δημιουργούμε ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, τόσο για την αναβάθμιση της ντόπιας επιχειρηματικότητας, όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων με τη συγκρότηση ενιαίας στρατηγικής για στοχευμένη προβολή του νησιού μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
3. Αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου και καθιστούμε την Εγχώριο Περιουσία βασικό πυλώνα ανάπτυξης.
4. Επενδύουμε δυναμικά στον Τουρισμό με πολιτικές που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τού τουριστικού προϊόντος μας και διευρύνουν την τουριστική περίοδο.
Σχόλια:
1. Έγιναν μεγάλα έργα στα Κύθηρα (που να ξεκίνησαν όμως αμιγώς από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και όχι που τα βρήκε έτοιμα και απλώς τα εκτέλεσε) «με μεθόδους προσαρμοσμένες στα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα»;;; (αλήθεια ΤΙ θέλει να πει ο ποιητής;;;)
2. Δημιουργήθηκε στα Κύθηρα «ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον»;;; Ας ρωτήσουμε τη νέα γενιά καλλίτερα….
3. Κατέστησε ο Δήμος την Εγχώριο Περιουσία «βασικό πυλώνα ανάπτυξης»;;; Ρητορικό το ερώτημα….
4. Ενισχύθηκε η «ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος» και διευρύνθηκε η τουριστική περίοδος;;; Μα έχουμε την ηλεκτρονική ξενάγηση με τις φορητές συσκευές!!!

To be continued….

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου