Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΤΕΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων προτείνει στον Θοδωρή Δρίτσα ,βουλευτή Α΄Πειραιά να ζητήσει  με ερώτηση του στην Βουλή , άμεση νομοθετική λύση για την αποστολή (δημόσιας)  κινητής μονάδας ΚΤΕΟ στα Κύθηρα και τα άλλα νησιά της περιφέρειας Πειραιά. Μόνο ετσι μπορεί  να αντιμετωπισθεί το σοβαρό θέμα τεχνικού ελέγχου των οχημάτων  με καταληκτική ημερομηνία την 9 Ιουνίου 2014 και με την απειλή βαριών προστίμων για τους παραβάτες.
Όπως μάθαμε, κατά το παρελθόν αγοράσθηκαν 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ, που τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός, για περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων που κυκλοφορούν σε ορισμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας στα οποία είναι δύσκολη η μετάβαση, κυρίως νησιά.
            Επίσης με έγγραφο του γενικού λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι τα έσοδα από τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων από τα δημόσια ΚΤΕΟ αποτελούν έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και τα έσοδα από τις κινητές μονάδες διατίθενται αποκλειστικά για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς, συντήρησης και λειτουργίας του μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού των κινητών μονάδων και τα τέλη κατατίθενται σε λογαριασμό της Περιφέρειας.
            Γιατί άραγε δεν κινούνται οι υπεύθυνοι και χάνει χρήματα η Περιφέρεια,  και κατ’ επέκταση το Κράτος ; Γιατί δεν μερίμνησε  το Υπουργείο Μεταφορών να βγάλει διάταξη  για τη συνέχιση λειτουργίας των κινητών μονάδων στις περιοχές που είναι αναγκαίο;
       Γιατί αγόρασαν τις κινητές μονάδες, για να σαπίζουν στις αποθήκες; ( 267.750 ευρώ κόστισε η κάθε κινητή μονάδα )(δηλαδή 6Χ267.750=1.606.500 ευρώ συνολικά).
            Γιατί στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ χαρίσθηκε πριν λίγο καιρό το 10% που απέδιδαν στο κράτος; Οι «καημένοι» κάνουν ένα τρελό πάρτι από τις εισπράξεις το τελευταίο διάστημα από το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ και παρόλα αυτά ζητούν από το υπουργείο να στείλει πρόστιμα στους μη έχοντες ΚΤΕΟ.
        Γίνονται τυχαία όλα αυτά ή μήπως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από κάποιους επιτήδειους;  Ως πολίτες δεν επιθυμούμε να πάμε σε κάποιο ΚΤΕΟ της Πελοποννήσου, πληρώνοντας τα φέσια των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων αλλά να μας παρέχει.το Κράτος και η Περιφέρεια αυτά που δικαιούμαστε.
            Ζητάμε απο τον Δήμο και την Περιφέρεια να δραστηριοποιθούν πρίν να ειναι αργά.
Πληροφορίες Μάνος Τριφύλλης κιν.6974690624

Πηγή: Μάνος Τριφύλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου