Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στα Κύθηρα.
Στον Ποταμό, μετά τη Θεία Λειτουργία και παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων εκπροσώπων τοπικών αρχών τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση, κατάθεση στεφάνων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας και παιδιά του νηπιαγωγείου απήγγειλαν ποιήματα.
Στη συνέχεια, στη Χώρα, στο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυθήρων, κ.Σεραφείμ, εψάλη Δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου.
Επακολούθησε στην πλατεία της Χώρας Επιμνημόσυνος Δέηση, καταθέσεις στεφάνων, παραδοσιακοί χοροί από μαθητές των σχολείων και μαθητική παρέλαση. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγαλείο του 1821, ενώ μέσα από αποσπάσματα των Απομνημονευμάτων του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και του Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη τόνισε πόσο κακό προξένησε στην Ελληνική Επανάσταση η διχόνοια, οπότε αυτή εισχώρησε στο μυαλό και την καρδιά των επαναστατημένων Ελλήνων. Ο κ. Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στις προτεραιότητες και τους στόχους που πρέπει να έχουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα προκειμένου να προοδεύσει η πατρίδα μας και να γίνεται σεβαστή από εχθρούς και φίλους.


Μετά το τέλος της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη θερμά τον κ. Δήμαρχο για το περιεχόμενο του λόγου του, καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί και γονείς παιδιών που παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις.
Διαβάστε ΕΔΩ τον Πανηγυρικό λόγο.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου