Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Επιθυμώ να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτριο Κατσικάρη για την έμπρακτη στήριξή τους στα Αντικύθηρα, μετά και την πρόσφατη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της χρηματοδότησης του έργου του περιφερειακού δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων, ύψους 262.000€. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για το νησί των Αντικυθήρων, αφού θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό οικισμό του νησιού κατά τους μήνες αιχμής, ενώ θα λειτουργήσει θετικά ως προς την επέκταση του οικισμού και τη γενικότερη ανάπτυξή του. 

Στο πρόσφατο συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων έγινε η αποδοχή της μελέτης που συντάχθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, τις οποίες επίσης ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, και θα ακολουθήσει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου από πόρους της Περιφέρειας. 

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, ο Δήμος Κυθήρων και η Ένωση των Αντικυθηρίων, είχαν αποστείλει σειρά επιστολών και αιτημάτων σχετικά με την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου αυτού, ήδη εδώ και 1μιση χρόνο. Το αρχικό αίτημα είχε υποβληθεί από την Εγχώριο Περιουσία, βρήκε συμπαραστάτη το Δήμο και φυσικά την Περιφέρεια που έκρινε ότι το έργο ήταν ώριμο για χρηματοδότηση. 

Με ανάλογες ενέργειες προχωρούμε και στην σύνταξη και άλλων απαραίτητων μελετών (σφαγεία, ανακαίνιση Αγ. Ιωάννου εν Κρημνώ, κτήρια Σηματωρείου κ.λπ.) με στόχο την ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα. 

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα.






Στράτος Χαρχαλάκης
Πρόεδρος Εγχωρίου Περιουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου