Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - Η ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

Στα μέρη εκείνα του κόσμου που ταλανίζονται από βαρύ χειμώνα, πολλά αγρίμια επιζούν χάρη στο φαινόμενο της χειμερίας νάρκης: μια φορά τον χρόνο, όταν αρχίζουν τα μεγάλα κρύα, τρυπώνουν όπου βρουν καταφύγιο και κοιμούνται μέχρι να λιώσουν τα χιόνια. Λόγω του ήπιου κλίματος, το φαινόμενο αυτό είναι μάλλον σπάνιο στα νησιά μας. Έχουμε όμως δική μας πρωτοτυπία, αφού στα Κύθηρα και Αντικύθηρα η επιστήμη ανακάλυψε κάτι το μοναδικό: την πολυετή χειμερία νάρκη, που διαρκεί, χωρίς να βλάψει στο παραμικρό την υγεία των χειμαζόντων, από τρία έως πέντε ολόκληρα χρόνια!

Πρόκειται για το είδος 
Consiliarus Municipium Kytherei, κοινώς Δημοτικός Σύμβουλος Πλειοψηφίας του Δήμου Κυθήρων. Το παράξενο λοιπόν και ντροπαλό αυτό δείγμα της πανίδας μας πέφτει σε βαθύτατο λήθαργο 48 περίπου ώρες μετά την ορκωμοσία του, για να ξυπνήσει ως εκ μαγείας, έτοιμο για δράση, δύο το πολύ μήνες πριν από τις επόμενες εκλογές. Πράγματι, είναι ένα από τα μυστήρια της φύσης, πώς το μήνυμα ότι άρχισε η προεκλογική περίοδος φθάνει στ’ αυτιά και στο μυαλό του βυθισμένου στις αγκάλες του Μορφέως δημοτικού άρχοντα.

Ήδη βλέπουμε γύρω μας σημεία εγρήγορσης των συμπαθητικών αυτών υπάρξεων, καθώς δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι τρέχουν δεξιά και αριστερά στον αγώνα να ανταποκριθούν στην αδυσώπητη εντολή της Φύσης – την ανάγκη επανεκλογής! Έτσι εξηγείται η ξαφνική εμφάνιση μακροσκελών δελτίων τύπου, διανθισμένων μάλιστα με όμορφες φωτογραφίες, που καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα ευεργετικά έργα που χάρισε ο Δήμος στους ψηφοφόρους. Τώρα, αν το 70% των έργων εντάσσονται στην προσπάθεια ασφαλτόστρωσης ολόκληρου του νησιού, ή αφορούν τα αυτονόητα, όπως τοποθετήσεις φίλτρων στις δεξαμενές, χαλάλι τους – οι εντολές της Φύσης δεν λογαριάζουν τέτοιες λεπτομέρειες!

Γιάννης Σταθάτος
Δελτίο τύπου 22/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου