Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.4.2016

Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έκανε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 14/4. Η παρέμβαση αφορούσε στο Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας μέχρι το 2020, το οποίο εισηγήθηκε η εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού κα. Ελένη Δημοπούλου σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. 
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε τις σοβαρές παθογένειες της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής μέχρι το 2014, που συνίσταντο σε απουσία συγκεκριμένης στόχευσης και μεθοδολογίας, στην ανάθεση σε μία και μόνο εταιρεία ενός μεγάλου προϋπολογισμού για την τουριστική προβολή που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και στην απουσία συνεργασίας με τους Δήμους. Ανέφερε με συνοπτικό τρόπο τα βασικά σημεία του νέου σχεδιασμού, που βασίζεται σε δύο παράλληλες προσεγγίσεις (γεωγραφική και θεματική), όπως είναι η διαρκής συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς του τουρισμού, η νέα διαφημιστική καμπάνια σε όλα τα σύγχρονα μέσα δικτύωσης και προβολής, η ενεργοποίηση του προσωπικού της Διεύθυνσης Τουρισμού με τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, οι έρευνες ικανοποίησης των τουριστών με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών, η συγκρότηση Συμβουλίου Τουρισμού της Περιφέρειας, η παραγωγή νέου υλικού προβολής, η αποτύπωση αγορών προτεραιότητας με την αξιοποίηση των αεροπορικών συνδέσεων, η διοργάνωση FAM/PRESS TRIPS και μια σειρά άλλων σημαντικών δράσεων που εξειδικεύονται στο σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από ειδικούς σε ζητήματα τουριστικού Marketing. Η Περιφέρεια κάθε μήνα θα προβάλει μια συγκεκριμένη περιοχή ως το "Δήμο του μήνα" και ο κ. Χαρχαλάκης ζήτησε να ξεκινήσει η προβολή αυτή από το Δήμο Κυθήρων κάτι που έγινε δεκτό από όλες τις παρατάξεις. Στη συζήτηση παρενέβη και ο αναπλ. Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος. 
Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Δήμαρχος είχε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Π. Χατζηπέρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου