Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΟ ΆΓΙΟ ΦΩΣ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΛΩΤΌ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του σταθμού μας, τελικά το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στα Κύθηρα και φέτος, αύριο Κυριακή του Πάσχα με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από τη Νεάπολη Βοιών. 
Η μεταφορά θα γινόταν απόψε (βράδυ Μ. Σαββάτου) καθώς το Λ.Σ. ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων για τη μεταφορά, ωστόσο λόγω καθυστέρησης στην άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, δεν πρόλαβε να φτάσει ούτε μέχρι τη Νεάπολη, παρά μόνο μέχρι τους Μολάους, όπου αναμένεται μετά τις 11:30 το βράδυ, δηλαδή λίγο πριν την Ανάσταση. 
Εφόσον οι πληροφορίες μας αυτές επιβεβαιωθούν, η μεταφορά θα γίνει αύριο μετά το μεσημέρι και αφού υπάρξει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε, το Λ/Χ Νεαπόλεως διαθέτει ήδη εδώ και αρκετές ημέρες ένα νέο περιπολικό σκάφος μήκους 18 μέτρων, που παρά τις πιέσεις από την Καλαμάτα και το Γύθειο, δόθηκε στη Νεάπολη, μετά και από παρεμβάσεις του Δήμου Κυθήρων (συνεχείς οχλήσεις και έγγραφα προς το ΥΕΝ και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δρίτσα). Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας η αναβάθμιση των μέσων του Λ.Σ. στην περιοχή σχετίζεται με τον φόβο έξαρσης προσφυγικών ροών από τη Λιβύη (κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει και σε εκπομπές του σταθμού μας) που ενδέχεται να επηρεάσει άμεσα την περιοχή μας. 
Στην ίδια λογική εντάσσεται και η επέκταση της βάσης του Π.Ν. στα Κύθηρα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπαχτής - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου