Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.4.2016

Ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα το έργο "Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδοποιίας", που δημοπρατήθηκε το 2015 με αρχικό προϋπολογισμό μελέτης 150.000€ με το Φ.Π.Α. Ανάδοχος ήταν ο κ. Χριστόδουλος Σοροκάκης που μετά την ανοικτή δημοπρασία που έγινε, προσέφερε την τιμή των 109.202€, δηλαδή υπήρξε όφελος 40.000€ για το Δήμο.
Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλάμβανε την ασφαλτόστρωση φθαρμένων τμημάτων δημοτικών οδών σε διάφορα σημεία του νησιού, όπου υπήρχαν σχετικά αιτήματα Τοπικών Κοινοτήτων ή κατοίκων και δεν είχαν ικανοποιηθεί στο παρελθόν. Συνολικά ασφαλτοστρώθηκαν 8.134 τ.μ., σχεδόν 1.000 τ.μ. περισσότερα από όσα προέβλεπε η μελέτη, που καλύφθηκαν από τα απρόβλεπτα, καθώς από τότε που συντάχθηκε η μελέτη μέχρι την τελική εκτέλεση του έργου παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία μεγαλύτερες φθορές στο παλιό οδόστρωμα που αντιμετωπίστηκαν.
Ανάμεσα στα τμήματα που ασφαλτοστρώθηκαν είναι και ησυνδετήρια οδός του Νέου Νοσοκομείου καθώς και η είσοδος των Φρατσίων στη θέση "Πρυτανείο", όπου το έργο ενοποιήθηκε με το νέο οδόστρωμα του κεντρικού οδικού άξονα.
Το έργο εντάσσεται στην πάγια πολιτική της Δημοτικής Αρχής για ενοποίηση δαπανών με στόχο την εκτέλεση ποιοτικών έργων με την παροχή σημαντικών εκπτώσεων από τους διενεργούμενους δημόσιους διαγωνισμούς. 
Ανάλογη εργολαβία θα συμπεριληφθεί και στον προϋπολογισμό του 2017.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου