Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 22.4.2016 (VIDEO-Δ.Τ.)

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. 
Ο Δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση και έκανε μνεία σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση επανέναρξης δρομολογίων του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, καθώς το πλοίο επρόκειτο να ξεκινήσει δρομολόγια στις 22 Απριλίου και παραμένει ακόμα στη δεξαμενή. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, προέκυψε ανάγκη εκτέλεσης σημαντικών ναυπηγικών εργασιών και η εταιρεία ενημέρωσε το Υπουργείο ότι καταβάλλει προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι επισκευές εντός της Μ. Εβδομάδος. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή ζήτησε από το Υπουργείο την δρομολόγηση άλλου πλοίου από τον Πειραιά για την περίοδο του Πάσχα. 

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αποστολή του Δήμου μας στην Έκθεση Τουρισμού "ΤΑΞΙΔΙ 2016" στην Κύπρο, για την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνά Κορώνη. Ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε στο σώμα επιστολή της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη που αναφέρεται στα προγραμματιζόμενα για τον Ιούλιο εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Πεσόντων της Τ.Κ. Καραβά, όπου την Κυπριακή Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Έπαρχος Κερύνειας κ. Ανδρέας Λουκά. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις επεμβάσεις και δράσεις της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της ύδρευσης (ενδεικτικά νέες γεωτρήσεις, απόφραξη παλαιών γεωτρήσεων, τοποθέτηση νέων αντλιών κ.λπ.), που στόχο έχουν να αξιοποιήσουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο το νερό του νησιού μας. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη ορθολογικής χρήσης του νερού του δικτύου ύδρευσης, ιδίως κατά τη φετινή χρονιά όπου η λειψυδρία είναι πρωτοφανής. Αναφορικά με τα προγραμματιζόμενα έργα στην ύδρευση, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε την επικαιροποίηση της μελέτης για το έργο στις Όχελλες, την ολοκλήρωση της μελέτης για την δεύτερη φάση της ανακαίνισης των δεξαμενών και των αντλιοστασίων, την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας των 2 αφαλατώσεων καθώς και την υλοποίηση ενός πρωτοπόρου συστήματος παρακολούθησης με ηλεκτρονικά μέσα της πληρότητας των δεξαμενών, τα οποία εντάσσονται στην πολιτική του Δήμου για την μείωση των πολλών προβλημάτων στην κατανομή και λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.  
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 12, ανάμεσα στα οποία και η αποδοχή της μελέτης για την επέκταση δικτύου ύδρευσης από την Κακή Μέλισσα προς το Λιβάδι.
και το video της συνεδρίασης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου