Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΈΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΩΠΗΛΑΤΩΝΤΑΣ 270ν.μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ 13.7.2016

Με σύμμαχο τη θέληση για προσφορά στον συνάνθρωπο αλλά και την πίστη στον σκοπό που πρεσβεύουν, ο Άγγελος Χριστοφίδης και ο Αποστόλης Κάτσινος, μέλη της ομάδας South Evian Gulf Team, διήνυσαν 270 ν.μ. κωπηλατώντας από την Πάτρα μέχρι τα Κύθηρα, για να διαδώσουν το μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν το κόσμο σχετικά με το πως και το γιατί να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.
Το εγχείρημα δύσκολο αλλά η ομάδα South Evian Gulf Team δημιουργήθηκε να ανταποκρίνεται στις αντιξοότητες, έχοντας ήδη στον ενεργητικό της έξι μεγάλες αποστολές - κωπηλατικούς μαραθωνίους, πάντα για τον ίδιο ιερό σκοπό.
Η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στις χώρες με τους λιγότερους εγγεγραμμένους δότες μυελού των οστών, γεγονός που δυσχεραίνει τη θέση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται άμεσα συμβατό δότη. Καθημερινά χάνονται συνάνθρωποι μας ή αναγκάζονται να περιμένουν μήνες και να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για μόσχευμα από το εξωτερικό.
Το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) ''ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ'', κάνει μεγάλο αγώνα ενάντια στην παραπληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, η οποία είναι ακίνδυνη και ανώδυνη ενώ κανείς μπορεί να εγγραφεί πλέον από το σπίτι του.
Οι δύο κωπηλάτες στηρίζοντας αυτό τον αγώνα του ''ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ'' ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Ιουλίου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, διέσχισαν όλη την Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Καλόγρια, την Κουρούτα, την Κυπαρισσία, την Πύλο, την Κορώνη, το Πόρτο Κάγιο στη Μάνη, την Ελαφόνησο, την Αγία Πελαγία Κυθήρων και ολοκλήρωσαν την αποστολή τους την Τετάρτη 13 Ιουλίου, φτάνοντας μετά από 11 ημέρες στο Καψάλι Κυθήρων.
Ενάντια στις αντιξοότητες, τις κακουχίες, εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης κατάφεραν να προβάλλουν το μήνυμα του εθελοντισμού και να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους που συνάντησαν, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. 
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της AHEPA.
Στον τερματισμό της αποστολής στο Καψάλι, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κυθήρων μαζί με τον τοπικό Σύλλογο Καψαλίου διοργάνωσαν υποδοχή με κεράσματα στους κωπηλάτες.
Η άφιξη στην Αγία Πελαγία Κυθήρων το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου 2016




Η Πρόεδρος του Τοπικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας κα. Χρυσούλα Σοφίου μαζί με τον Άγγελο Χριστοφίδη που μόλις έχει πατήσει στη στεριά των Κυθήρων.
το video της άφιξης των κωπηλατών της South Evian Gulf Team στην Αγία Πελαγία Κυθήρων 12.7.2016


Η άφιξη των κωπηλατών στο Καψάλι Κυθήρων, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2016 κι ο επίσημος τερματισμός της αποστολής.






ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης καλωσορίζει τον Άγγελο Χριστοφίδη στο Καψάλι 
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης (δεξιά) καλωσορίζει τους κωπηλάτες Αποστόλη Κάτσινο και Άγγελο Χριστοφίδη στα Κύθηρα 




Ο Άγγελος Χριστοφίδης (δεξιά) και ο Αποστόλης Κάτσινος (αριστερά) στο Καψάλι Κυθήρων με τα σκάφη τους έχοντας μόλις ολοκληρώσει την αποστολή τους.




Οι δύο κωπηλάτες μιλούν στον κόσμο που τους περίμενε και τους υποδέχθηκε για την αποστολή τους και για τη διαδικασία να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών


Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κυθήρων υποδέχθηκε και πρόσφερε κέρασμα στο cafe Λεμόνι  για τους δύο Κωπηλάτες 





το video της άφιξης στο Καψάλι Κυθήρων και η ομιλία των κωπηλατών:


Την Πέμπτη 15/7 στο studio του TSIRIGO FM 105,6


Ακούστε τη συνέντευξη στον TSIRIGO FM 105,6


Ο Δήμαρχος Κυθήρων υποδέχεται στο Δημαρχείο Κυθήρων τους αθλητές της South Evian Gulf Team 14.7.2016


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου - Photo Cerigo
Κάμερα - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου