Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ-ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΛΕΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ:
«Διασύνδεση Ε.Ρ. 150 kV Κρήτη – Πελοπόννησος Τμήμα Γ.Μ. 150 kV Υ/Σ Μολάων – Σταθμός Αντιστάθμισης (Νοτιότερο Άκρο Ακρωτηρίου Μαλέα)».
Στις 3 Ιουλίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00 συγκεντρώθηκαν, οι παρακάτω φορείς που υπογράφουν, στους Αγίους Αποστόλους για να συζητήσουν και αποφασίσουν σχετικά με το θέμα για το έργο «Διασύνδεση Ε.Ρ. 150 kV Κρήτη – Πελοπόννησος Τμήμα Γ.Μ. 150 kV Υ/Σ Μολάων – Σταθμός Αντιστάθμισης (Νοτιότερο Άκρο Ακρωτηρίου Μαλέα)».
Μετά από εκτενή ενημέρωση των παρευρισκομένων και ανάλυση για το θέμα, αποφασίζουν ομόφωνα:
Συμφωνούμε με την απόφαση 140/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου που συνοπτικά αναφέρει τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο τρόπο επιλογής, δηλαδή της εναέριας γραμμής μεταφοράς, διότι η εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή διέλευσης και είναι αντίθετη με τις επιλογές του Δήμου, όπως έχουν εκφρασθεί μέσα από το ΣΧ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Μονεμβασίας και το Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Βοιών, όπου έχει επιλεχθεί το μοντέλο της ήπιας αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού αποθέματος και εκφράζει αρνητική θέση σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση του ΑΔΜΗΕ, για τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη.

Η Τοπική Κοινότητα Αγίων Αποστόλων
Η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλαβουνιωτών
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιγκλαφιωτών

Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Λακωνίας (facebook)
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου