Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ & ΚΥΘΗΡΩΝ 7-12.7.2016

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ετήσια αδελφική επίσκεψη του κατεχόμενου Δήμου Καραβά Κύπρου στα Κύθηρα, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Η φετινή αντιπροσωπεία ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και σε αυτήν συμμετείχαν 40 Καραβίτες καθώς και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κερύνειας κ. Χρυσόστομος, ο Έπαρχος Κυρηνείας κ. Ανδρέας Λουκά ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. 
Την Κυριακή 10 Ιουλίου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Καραβά με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κερυνείας κ. Χρυσοστόμου. Προς τιμήν των Κυπρίων αδελφών μας προσκλήθηκε Βυζαντινή Χορωδία από την Αθήνα με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσούνη η οποία ελάμπρυνε τις εκδηλώσεις. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και την τέλεση Μνημοσύνου των Κυπρίων Πεσόντων του 1974 έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Ηρώων της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, για την ανακαίνιση του οποίου συμμετείχε οικονομικά και ο Δήμος Καραβά Κύπρου. Τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές και στρατιωτικές Αρχές και άλλες εκδηλώσεις που καλύφθηκαν μουσικά από τη Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων. Στην προσφώνηση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη αντιφώνησαν ο Έπαρχος Κερύνειας που ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Καραβά, που αμφότεροι τόνισαν τους πολυετείς αδελφικούς δεσμούς των δύο Δήμων καθώς και την αγωνία τους για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.




















Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Δήμαρχος Κυθήρων υποδέχθηκε την Κυπριακή Αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο όπου αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και οι Κύπριοι αδελφοί μας συνέχισαν την περιήγησή τους στο νησί, με την ευχή σύντομα να επιστρέψουν στις πατρικές τους εστίες από τις οποίες βίαια εκδιώχθηκαν το 1974. 

Ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών, που φέτος αναβαθμίστηκαν αισθητά, κυρίως δε τον Πρόεδρο του Καραβά κ. Γεώργιο Τσάκο με τους κατοίκους και συνεργάτες του, την Φιλαρμονική Ποταμού που είναι παρούσα σε κάθε εκδήλωση, τις Στρατιωτικές, Λιμενικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές, τους κατοίκους και επαγγελματίες της Χώρας για τα κεράσματα που προσέφεραν και κάθε συμπολίτη μας, επαγγελματία ή ιδιώτη, που συνέδραμε στην φιλοξενία των Κυπρίων αδελφών μας. 
Ευχή μας η ταχεία δικαίωση των εθνικών στόχων του Κυπριακού Ελληνισμού υπό το πρίσμα του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.
(δεξιά) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυρήνειας κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη, στο Δήμο Κυθήρων








Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Ρενάτα Πανταζίδου, Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου