Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 8.7.2016 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη νιάτα και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία του Ποταμού, με την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας της Αυστραλίας και του χορευτικού συγκροτήματος της Αγίας Πελαγίας.
Συμπατριώτες μας ομογενείς από την Αυστραλία, που αυτή την περίοδο πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Ελλάδα, κατέκλυσαν την πλατεία του Ποταμού δημιουργώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Τον κόσμο καλωσόρισαν η κα. Χρυσούλα Σοφίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Πελαγίας και ο κ. Peter Cominos εκπρόσωπος των Κυθηρίων Ομογενών.
Πρώτο στη σκηνή ανέβηκε το χορευτικό της Αγίας Πελαγίας υπό τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου Χριστίνας Βασιλοπούλου, χορεύοντας παραδοσιακούς Κυθηραϊκούς χορούς. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα, μικρότερων και μεγαλύτερων ηλικιών με παιδιά από την Αυστραλία, παρουσιάζοντας ένα φολκλόρ πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.
Μετά το τέλος των χορευτικών, το λόγο πήραν, ο Δήμαρχος Κυθήρων και ο Δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου Καραβά της Κύπρου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ποταμού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Λουράντος καλησπέρισε το κοινό και προσέφερε τοπικά προϊόντα ως δώρο στον Δήμαρχο Καραβά και στην εκπρόσωπο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας κα. Φάρου.
Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό όπως κάθε Παρασκευή, την καλοκαιρινή σεζόν στον Ποταμό, με ζωντανή μουσική.
Κλείνοντας θέλουμε να απευθυνθούμε στους ανθρώπους της Κυθηραϊκής Αδελφότητας της Αυστραλίας και ιδιαίτερα στην χοροδιδάσκαλο των τμημάτων, καθώς είδαμε παιδιά με πολύ όρεξη, ενέργεια, λαχτάρα και αγάπη για τους ελληνικούς χορούς, τα οποία όμως δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τους αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς, αλλά μια πιο ethnic μορφή τους. Είναι μεγάλη ευθύνη όλων μας η σωστή και ακριβής μετάδοση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεών μας στις επόμενες γενιές, χωρίς εκπτώσεις και αλλοιώσεις. Για να μην φτάσουμε ποτέ στο σημείο να θεωρούμε παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς τραγούδια του Μπίγαλη ή του Persona...
Τα παιδιά της Κυθηραϊκής Αδελφότητας της Αυστραλίας σε μία αναμνηστική φωτογραφία στην πλατεία του Ποταμού
ο κ. Peter Cominos μαζί με την κα. Χρυσούλα Σοφίου
Το χορευτικό της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων βγαίνει στη σκηνή 


Γενική άποψη της κεντρικής Πλατείας του Ποταμού Κυθήρων της ώρα της εκδήλωσης
Το παιδικό χορευτικό τμήμα από την Αυστραλία
Το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα με νέα παιδιά από την Αυστραλία, ξεκινούν το πρόγραμμά τους(από αριστερά) ο Δήμαρχος κατεχόμενου Καραβά Κύπρου κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ποταμού Κυθήρων κ. Δημήτρης  Λουράντος, καλησπερίζει τους παρευρισκομένους

η κα. Φάρου από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Αυστραλίας μαζί με τον Δήμαρχο Κυθήρωντο κέφι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ζωντανή μουσική.
Στο μπουζούκι και το τραγούδι ο Νικήτας Μεγαλοκονόμος ενώ στην ηλεκτρική κιθάρα και το τραγούδι ο Κώστας Στάθης. 
το team του Porphyra Audio κάλυψε ηχητικά την εκδήλωση. 


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου