Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΑΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ (1862-1887)'' 28/1

Τη Δευτέρα 28/1, το απόγευμα, παρουσιάστηκε από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών το δεύτερο βιβλίο της σειράς ''Πηγές Εκκλησιαστικής Ιστορίας των Κυθήρων'' με τίτλο ''Κώδικας Χορηγούμενων Αδειών Γάμου Ιεράς Επισκοπής Κυθήρων'' την περίοδο 1862-1887, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων, στο κέντρο της Αθήνας.
Παρά τον εξειδικευμένο χαρακτήρα της έκδοσης, αρκετοί Κυθήριοι και ερευνητές παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρουσίαση.
Για το βιβλίο μίλησαν ο κ.Εμμανουήλ Περσελής, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η κα. Χριστίνα Κολοβού, Δρ. Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κα. Κατερίνα Πολυμέρου - Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Μανώλης Καλλίγερος Εκδότης της εφημερίδας ''ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ'' και ιστορικός ερευνητής καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησιας της Ελλάδος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος.
Την Διεύθυνση της σειράς και την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Λεοντσίνης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης, ανέβηκε στο βήμα κι ευχαριστήσε τους συντελεστές για την πολύτιμη συμβολή τους, αλλά και τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.











Επιμέλεια δημοσίευσης - κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου