Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ - ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσα ότι μετά από μια μακρά τιμητική διαδρομή, στη πρώτη γραμμή για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, πήρα τη δύσκολη πολιτικά και επώδυνη συναισθηματικά απόφαση, να μη συμμετάσχω στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας όμως πάντα παρών για τον Πειραιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισα να αποδεχθώ, ως ιδιαίτερα τιμητική, την πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, να συμμετάσχω στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του ερχόμενου Μαΐου και επιστρέφοντας κατά αυτόν τον τρόπο εκεί από όπου ξεκίνησα το 1986. Στα κοινά της γειτονιάς μας, της περιοχής μας, της πόλης που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε.
Ο Πειραιάς βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες και δημιουργικότερες προκλήσεις της ιστορίας του. Βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο που θα σφραγίσει το παρόν και το μέλλον του.
Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι να αφήσει πίσω του την μιζέρια, τους τεχνητούς διχασμούς και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αξιοποιήσει με ενότητα δυνάμεων όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Καμία ευκαιρία δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη.
Σήμερα υπάρχουν η εμπειρία, η γνώση, η δύναμη, οι χρηματοδοτικοί πόροι και ολοκληρωμένο σχέδιο, για να γίνει ο Πειραιάς Πρωταγωνιστής στη Ναυτιλία, τον τουρισμό, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής και κυρίως την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Το εγχείρημα της συνύπαρξης δυνάμεων -μέσα από τη δημιουργία του Συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη- με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες, που ξεπέρασαν κομματικά τείχη, παθογένειες και παγιωμένες αντιλήψεις τα προηγούμενα χρόνια, πέτυχε.
Τώρα η ανεξαρτησία στη δράση πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά να ενισχυθεί και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο για το καλό της πόλης μας.
Έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι Πάντα ήμουν και θα είμαι Παρών στον Πειραιά και ιδιαίτερα στις γειτονιές του, δίνοντας τη μάχη με συνέχεια και συνέπεια, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Θέλω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στον αγώνα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή, για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Πειραιά.
Όλοι μας έχουμε αγωνία και όνειρα για τον Πειραιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, τον Πειραιά του μέλλοντός μας.
Τώρα είναι η ώρα «οι πράξεις μας να δώσουν ζωή στα όνειρα μας», για έναν σύγχρονο, παραγωγικό, ανεπτυγμένο Πειραιά, για έναν Πειραιά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Δημήτρης Καρύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου