Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ 27.1.2019



Δελτίο Τύπου για την κοπή της πίτας των Κυθηραϊκών Σωματείων Αττικής
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κυθηραϊκών Σωματείων Αττικής που έγινε στον Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, παραβρέθηκε και εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ο κ. Χατζηπέρος κατά τον χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο νησί των Κυθήρων, το οποίο επί σειρά ετών ήταν εγκαταλελειμμένο, με στοχευμένα έργα υποδομής, όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου, η προώθηση της μελέτης για τον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης του αεροδρομίου, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ. Καταλήγοντας τόνισε ότι το νησί των Κυθήρων θα είναι διαφορετικό μέχρι το τέλος της θητείας τους.

Δελτίο Τύπου για την κοπή της πίτας των Αντικυθηρίων 
Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων "Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ" παραβρέθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου Απόλλων της Δ/νσης Μεταφορών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.
Ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία και ανέφερε ότι για το νησί των Αντικυθήρων, στο οποίο παρουσιάζεται το φαινόμενο της τραγικής απομείωσης του πλυθησμού, η Περιφέρεια Αττικής καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την ανάσχεση του φαινομένου αυτού με τα εξής έργα:
- Την δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής. Ήδη έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τα όργανα και τα μηχανήματα του Αστεροσκοπείου και έχει παραχωρηθεί έκταση 35 στρ. από την Εγχώρια Περιουσία.
- Την επισκευή και συντήρηση του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού, που λόγω χαρακτηρισμού Natura του νησιού είχε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια.
- Την αντικατάσταση του ΧΑΔΑ σε ΧΥΤΥ.
- Την κατασκευή του Μνημείου Τιμής και Μνήμης των Συμιακών σφουγγαράδων οι οποίοι με περισσή τόλμη και αυτοθυσία ανακάλυψαν, ανέσυραν και παρέδωσαν τα ευρήματα του διιασημότερου, "τυχερού" αρχαίου ναυαγίου στον κόσμο, αυτό των Αντικυθήρων.
Ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται μέσω του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, εν όψει της επικείμενης διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες, σχετικά με το καθεστώς των διασωθέντων αγρών στα νησιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, γεγονός που αποτελεί πραγματική ελπίδα για το ακριτικό μας νησί. Η Περιφέρεια Αττικής και η Π.Ε. Νήσων βρίσκονται στο πλευρό τους και στηρίζουν την προσπάθεια της Μητρόπολης, του Μητροπολίτη και του Δήμου για την εγκατάσταση πολύτεκνων οικογενειών στο νησί.

Πηγή: Παναγιώτης Χατζηπέρος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου