Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019


Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019, ύψους 6.247.272,46€ και ο Προϋπολογισμός ύψους 11.495.677,15€.
Στις δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 23/1, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κυθήρων, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας εκτός από τον Αντιδήμαρχο Γ. Κομηνό, που ως γνωστόν νοσηλεύεται στην Αθήνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και Ζαχαρίας Σουρής από τη μείζονα μειοψηφία καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Πρωτοψάλτης, Μανώλης Χάρος και Ελένη Στάθη από τις δύο παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας. Από πλευράς τοπικών Προέδρων παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων Κυθήρων, Μητάτων, Μυρτιδίων, Καρβουνάδων, Φρατσίων και Καραβά.
Οι δύο συνεδριάσεις ήταν σχετικά σύντομες και χωρίς εντάσεις, ενώ η εισήγηση από πλευράς του Δημάρχου ήταν πλήρης. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Φατσέα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, όπως πληροφορούμαστε, βρίσκεται στο νησί. Ίσως η απουσία του από δύο τόσο σημαντικές συνεδριάσεις, να ήταν ένα μήνυμα οριστικής ρήξης με την παράταξή του, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαχαρίας Σουρής ήταν ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης που υπερψήφισε τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και τον Προϋπολογισμό, όπως έπραξαν και όλοι οι παρόντες τοπικοί εκπρόσωποι πλην της Προέδρου της Καρβουνάδας κας. Τζήμα, που δήλωσε ότι καταψηφίζει, χωρίς όμως να έχει διαβάσει τον Προϋπολογισμό.
Κλείνοντας έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε, ότι για τα έτη 2017 και 2018, ο Δήμος Κυθήρων δημοπράτησε τα περισσότερα έργα από όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μόνο έναν Πολιτικό Μηχανικό.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου