Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 4 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Η ανακατασκευή τεσσάρων παιδικών χαρών (Χώρας, Αβλέμωνα, Ποταμού, Αγίας Πελαγίας) ολοκληρώνεται. Αφαιρέθηκαν τα κατεστραμμένα όργανα, τοποθετήθηκαν νέα και πιστοποιημένα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, περιφράξεις, λοιπός εξοπλισμός και αναμένεται η τοποθέτηση των ειδικών δαπέδων ασφαλείας όταν στεγνώσει το χώμα από τις βροχές. Το έργο της ανακατασκευής των 4 αυτών παιδικών χαρών χρηματοδοτείται από το Δήμο, ενώ μέσα στο 2019 θα δημοπρατηθούν επιπλέον 7 παιδικές χαρές από τη χρηματοδότηση των 204.000€ του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).
Επί πολλά χρόνια, παρά τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις και τη λιγότερη γραφειοκρατία σε σχέση με σήμερα, οι παιδικές χαρές στο νησί μας αφέθηκαν σε πλήρη εγκατάλειψη. Τα όργανα αχρηστεύθηκαν λόγω έλλειψης συντήρησης και εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά, γεγονός που υποχρέωσε το Δήμο μας να διακόψει το 2014 τη λειτουργία τους.
Πλέον οι παιδικές χαρές των Κυθήρων ανακατασκευάζονται και πιστοποιούνται ακριβώς όπως προβλέπει ο Νόμος και οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί.
Η Δημοτική Αρχή προχωράει με ΕΡΓΟ. ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου