Τρίτη 30 Απριλίου 2019

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ'' - ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!


Με τη σημερινή φοβερή της ανακάλυψη για τις τουαλέτες του Καψαλίου, η παράταξη του κ. Παναγόπουλου, δείχνει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα της λειτουργίας των Δήμων, αν και κάπως καθυστερημένα. Την ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής:
Καθόλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και κυρίως των αργιών (Μ. Παρασκευή, Νέα Δευτέρα), καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από υπαλλήλους και αιρετούς για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η καθαριότητα στο νησί με έμφαση στην αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κατσανεβάκης εκτέλεσε καθήκοντα υπαλλήλου, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Τη Μ. Παρασκευή το πρωί, καίτοι αργία, ο ηλεκτρολόγος του Δήμου κ. Αθανασιάδης μαζί με τον κ. Χαράλαμπο Καλλίγερο, φρόντισαν για την τοποθέτηση προβολέων στον εσωτερικό χώρο του Κάστρου προκειμένου να μην ακυρωθεί η λιτανεία του Επιταφίου στο Φρούριο. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδήμαρχος κ. Ζαντιώτης καθαρίζει τις τουαλέτες στο Διακόφτι καθώς ο προϋπολογισμός του ΔΛΤ δεν έχει ακόμα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συνεπώς δεν μπορεί ακόμα να συναφθεί η ετήσια σύμβαση καθαριότητας των τουαλετών στα λιμάνια (ανάμεσά τους και για το Καψάλι). Επειδή εμείς βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο και ποτέ μισοάδειο, ευχαριστούμε θερμά τους αιρετούς και υπαλλήλους που μέσα στις αργίες και την κούραση των ημερών, φρόντισαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την ύδρευση, την αποκατάσταση των λακούβων στον κεντρικό δρόμο κ.λπ. Βέβαια, πάντα υπάρχει περιθώριο για εθελοντισμό, από φορείς και συλλόγους, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλούς οικισμούς του νησιού μας όπου οι τοπικοί φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι συνεργάζονται με το Δήμο και καλύπτουν οι ίδιοι την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τη συνακόλουθη αδυναμία των δημοτικών υπηρεσιών να καλύψουν το σύνολο του νησιού.
Να γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος ότι ως παράταξη και ως Δημοτική Αρχή γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποδομές μας σε ένα τόσο μεγάλο νησί και με ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους στην καθαριότητα. Τον πληροφορούμε επίσης ότι μόλις πριν 15 ημέρες απολύθηκαν μετά από δικαστική απόφαση επιπλέον 2 υπάλληλοι του κρίσιμου τομέα καθαριότητας. Τον πληροφορούμε επιπλέον ότι οι Δήμοι δεν αποφασίζουν αυτόνομα για το προσωπικό που θα προσλάβουν και ότι οι εποχιακές προσλήψεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα λόγω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
Συγχαίρουμε τον κ. Παναγόπουλο που άρχισε, κάπως καθυστερημένα βέβαια, να γνωρίζει τα Κύθηρα και τα προβλήματά τους. Για να ολοκληρωθούν οι γνώσεις του, θα πρέπει να μάθει τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, τις διαδικασίες για την πρόσληψή του και πολλά ακόμα για τα οποία - όπως έχουμε δηλώσει ξανά - είμαστε διατεθειμένοι να τον ενημερώσουμε. Εάν ενημερωθεί σωστά, ίσως να κατανοήσει και φυσικά να επαινέσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων και των αιρετών για να καλύψουν χώρους ευθύνης και υποδομές που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τριπλάσιο προσωπικό σε σχέση με το σημερινό. Κύριε Παναγόπουλε, καλώς ορίσατε στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα των νησιωτικών Δήμων!

Πηγή: kainourgiamera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου