Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Πριν ελάχιστες ημέρες με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΕΤΕ περιοχής Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του τοπικού υποκαταστήματος Χώρας κα. Άννα Λαμπράκη.
Ο κ. Παπαδόπουλος, με σχεδόν τελεσιγραφικό και οπωσδήποτε άκομψο τρόπο, μου ανακοίνωσε την ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. της Τράπεζας σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία του υποκαταστήματος του Ποταμού από τις 10 Μαΐου. Μετά από πολύ έντονο διάλογο, τον ενημέρωσα ότι ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και ήδη έχει στείλει σχετική επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και CEO της Τράπεζας κ. Μυλωνά, ενώ έχει δοθεί εντολή στο Νομικό Σύμβουλο του Δήμου για άσκηση ενδίκων μέσων, εάν και εφόσον αυτά είναι νομικώς παραδεκτά καθώς η Τράπεζα είναι ιδιωτικός τομέας και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων.
Επικοινώνησα ήδη με συναδέλφους Δημάρχους άλλων νησιών, όπου υπήρξαν αντίστοιχες συγχωνεύσεις και καταργήσεις καταστημάτων και ενημερώθηκα ότι, παρά τις ενέργειές τους, ουδεμία ανάλογη απόφαση ανακλήθηκε, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες ο χρόνος αναστολής λειτουργίας παρατάθηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Επειδή το ζήτημα αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, τονίζω για ακόμα μία φορά ότι οι αποφάσεις των ΔΣ των Τραπεζών δεν εμπίπτουν ούτε στις ευθύνες ούτε στις αρμοδιότητες των Δήμων. Ωστόσο, ο Δήμος εξαρχής ενεργεί προκειμένου να πείσει την διοίκηση της Τράπεζας να αλλάξει την απόφασή της, πίεση που θα πρέπει οπωσδήποτε να ασκηθεί και από την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου