Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!

Οι αποψινές σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Μπαχτή (ιδιοκτήτη του ΤΣΙΡΙΓΟ FM) - ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΕΣ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ - δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον η παράταξη του κ. Παναγόπουλου όντως βάζει «Πρώτα τον Πολίτη», τόσο ουσιαστικά όσο και συμβολικά.
Η εκτόξευση απειλών, είτε σε έναν ιδιοκτήτη μέσου ενημέρωσης, είτε σε έναν καταστηματάρχη, είτε σε έναν οποιονδήποτε δημότη, συνιστά πράξη φασιστική, θυμίζει εποχές που παρήλθαν ανεπιστρεπτί και δε συνάδει με τις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος εν γένει.
Ο κ. Παναγόπουλος, από τη μία δηλώνει «ενωτικός» και «αντίθετος στην πόλωση» και από την άλλη κατηγορείται από τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού ΜΜΕ για ξεκάθαρη προσπάθεια χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και για προσπάθεια «στημένων» συνεντεύξεων. Δεν γνωρίζω την ακρίβεια των καταγγελλομένων, όμως θεωρώ ότι ουδείς σώφρων άνθρωπος θα προέβαινε σε μια τέτοια σοβαρότατη δημόσια καταγγελία χωρίς να υπάρχει «καπνός».
Εξάλλου ο κ. Μπαχτής δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, συνεπώς τα καταγγελλόμενά του πρέπει να εξεταστούν, παρά την βιαστική προσπάθεια του κ. Παναγόπουλου να τα διαψεύσει.
Προσωπικά έχω δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε τοπικά, περιφερειακά και εθνικά ΜΜΕ, έχω ερωτηθεί για πολύ σοβαρά και εξειδικευμένα θέματα, πολλά από τα οποία ίσως και να με έφεραν σε δύσκολη θέση, ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως τόλμησα να ζητήσω εκ των προτέρων τις ερωτήσεις και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι, είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο. Ίσως ο κ. Παναγόπουλος να έχει σοβαρή άγνοια όλων των θεμάτων του Δήμου και του νησιού, όμως, το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό και μπορεί αν θέλει να έρθει να τον ενημερώσουμε, να του δώσουμε το σχετικό υλικό και κάθε πληροφορία για όποιο θέμα επιθυμεί, ώστε αυτά που λέει δημόσια τουλάχιστον να μην τον εκθέτουν. Το έχουμε κάνει ήδη με αρκετούς υποψηφίους που έρχονται και ζητούν ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.
Σε ό,τι αφορά τις απεγνωσμένες όσο και τραγικές προσπάθειες του κ. Παναγόπουλου να συνδέσει τις καταγγελίες του κ. Μπαχτή με την παράταξή μας, αυτές μόνο ως αστείο μπορούμε να τις εκλάβουμε, ωστόσο δεν μας προκαλούν και μεγάλη έκπληξη. Ο κ. Μπαχτής είναι σεβαστός στην τοπική κοινωνία ως δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, επιτελεί το ρόλο του στο ακέραιο, δεν έχει αρνηθεί ποτέ να φιλοξενήσει την οποιαδήποτε άποψη στο σταθμό του, δεν έχει προβεί ποτέ σε χτυπήματα κάτω από τη μέση και είναι χρέος όλων των αιρετών αλλά και υποψηφίων που σέβονται την αλήθεια, να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω όπως πράττω εγώ απόψε. Εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Παναγόπουλο δεν είναι το αν ο κ. Μπαχτής κάνει κριτική ή αντιπολίτευση στον Δήμαρχο, εξάλλου αυτός ο ρόλος ανήκει αλλού, αλλά το γιατί επί 5 σχεδόν χρόνια η κριτική προς τη Δημοτική Αρχή είναι πράγματι περιορισμένη: μήπως επειδή κάνουμε σωστά τη δουλειά μας; Μήπως επειδή εκτελούμε και δημοπρατούμε έργα 25 εκατομμυρίων στο νησί; Μήπως επειδή έχουμε βαθιά γνώση των θεμάτων με τα οποία ασχολούμαστε; Μήπως επειδή η δική μας διοίκηση έχει μηδενικά ψεγάδια; Μήπως επειδή ξέρουμε και μπορούμε να εκπροσωπήσουμε με σοβαρότητα και αξιοσύνη το Δήμο και το νησί στα Υπουργεία, τις υπηρεσίες, την ΕΕ;
Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί στις εκλογές, αναλαμβάνοντας όμως και την ευθύνη των συνεπειών των όποιων επιλογών του. Προσωπικά θα πολιτευτώ όπως και το 2014, χωρίς απειλές και προσπάθειες χειραγώγησης, χωρίς πιέσεις σε εστιάτορες του τύπου «πρόσεχε γιατί έχεις μαγαζί», χωρίς όσα επί χρόνια κατέτρωγαν την τοπική κοινωνία προεκλογικά και προέρχονται από ένα σάπιο τοπικό πολιτικό – κομματικό κατεστημένο που, αφού κατέκτησε βουλιμικά ορισμένες δημόσιες θέσεις, τώρα που τις έχει χάσει προσπαθεί να διασωθεί με ένα επίπλαστο προσωπείο το οποίο κάθε μέρα καταρρέει. Το ήθος μου, το ήθος μας είναι τελείως διαφορετικό από αυτές τις υπόγειες πρακτικές που λερώνουν το νησί μας και οι οποίες μας αηδιάζουν.
Αφήνουμε ασχολίαστη προς το παρόν τη συνέντευξη του κ. Παναγόπουλου στο ράδιο ADELIN στις 16/4 γιατί θεωρούμε ότι αξίζει να της αφιερώσουμε μια ειδική δημοσίευση. Εξάλλου είμαστε ακόμα πανικοβλημένοι από την επιτυχία της και θέλουμε λίγο χρόνο για να συνέλθουμε!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου