Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Από τις αρχές Απριλίου το Γυμνάσιο Κυθήρων διαθέτει δύο σύγχρονες ψηφιακές τάξεις.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός κάθε αίθουσας περιλαμβάνει έναν ψηφιακό βιντεοπροβολέα τελευταίας γενιάς, οθόνη προβολής, δύο ηχεία, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή για τον καθηγητή, 15 ταμπλέτες, έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, έναν έγχρωμο εκτυπωτή καθώς και τα απαραίτητα λογισμικά λειτουργίας και διαχείρισης τάξης. Έγινε επίσης εγκατάσταση δύο ξεχωριστών ασύρματων δικτύων ώστε να υπάρχει εύκολη και ασφαλής πρόσβαση μαθητών και καθηγητών στο διαδίκτυο.
Ο παραπάνω εξοπλισμός και η εγκατάστασή του είναι δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ μετά την ευγενική μεσολάβηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ Σεραφείμ.
Το σχέδιο για τη δημιουργία των ψηφιακών τάξεων και ο συντονισμός λειτουργίας τους έγιναν από τη Διευθύντρια του σχολείου, κα. Σταυρούλα Φατσέα, η οποία αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησε από επισκέψεις σε σχολεία της Ευρώπης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ αιτήθηκε τον παραπάνω εξοπλισμό υποβάλλοντας λεπτομερή, οικονομοτεχνική μελέτη.
Κατά το τρέχον διδακτικό έτος 2018-2019 υλοποιούνται πιλοτικά ψηφιακά σενάρια μαθημάτων στις τάξεις των ξένων γλωσσών από την κα. Φατσέα, καθηγήτρια Γαλλικών και την κα. Σταυροπούλου καθηγήτρια Αγγλικών καθώς και τον κ. Λουράντο, καθηγητή Θρησκευτικών και Ιστορίας. Άλλοι καθηγητές χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό για εμπλουτισμό του μαθήματός τους με προβολή βίντεο κλπ. Πραγματοποιήθηκαν τρεις ενδοσχολικές επιμορφώσεις κατά τις οποίες η κα. Φατσέα ενημέρωσε το Σύλλογο Καθηγητών του σχολείου και τους έκανε επίδειξη των προγραμμάτων και του εξοπλισμού.
Όλοι οι μαθητές και η πλειοψηφία των καθηγητών είναι ενθουσιασμένοι με τη χρήση των  νέων τεχνολογιών και καταβάλλονται προσπάθειες την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι  καθηγητές του σχολείου να εισάγουν τα πολύτιμα αυτά εργαλεία στο μάθημά τους.


Πηγή: Γυμνάσιο Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου