Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων για την εκπόνηση μελετών λιμενικών έργων στα Κύθηρα, προϋπολογισμού (μελετών) 75.000€.
Θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την επισκευή των Λιμένων Καψαλίου και Πλ. Άμμου από θεομηνίες καθώς η πολύ σημαντική μελέτη της τοποθέτησης ναύδετου (τσαμαδούρα) στο Καψάλι για την πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων.
Οι μελέτες αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2016, όμως, μόλις σήμερα κατέστη δυνατή η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να δημοπρατηθούν από το Λιμενικό Ταμείο στους επόμενους μήνες.
Δυστυχώς, όμως, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αναφορικά με την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων στα λιμάνια είναι εξαιρετικά δαιδαλώδεις, με την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και εν τέλει την πρόκληση τεράστιων καθυστερήσεων για τις οποίες ευθύνεται απόλυτα το σημερινό νομικό πλαίσιο. Παράλληλα, η έλλειψη αδειοδότησης των λιμένων για την οποία η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες, περιπλέκει τα ζητήματα αυτά ακόμα περισσότερο. Αυτά πρέπει να διευκρινίζονται και κυρίως να είναι γνωστά στους δημότες, καθώς ενδέχεται να διακινούνται πληροφορίες ή ακόμα και υποσχέσεις για δήθεν "άμεση υλοποίηση λιμενικών έργων" που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και κυρίως με τις διοικητικές διαδικασίες που οφείλουν να τηρούν οι Δήμοι.
Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα προβεί εντός των επομένων μηνών στη δημοπράτηση των μελετών.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου