Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΈΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ 2016 (30,31/7&1/8/2016)

Με λαμπρότητα τίμησε ο Δήμος Κυθήρων το Ρώσο Ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ με τη διοργάνωση επίσημων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο που εγκαινιάστηκε στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου.
Το Σάββατο 30 Ιουλίου ο Δήμαρχος και οι τοπικές αρχές υποδέχθηκαν στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης" τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, οι οποίοι κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος ξενάγησε τους προσκεκλημένους την έκθεση για τον Φιλοσοφώφ και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού στον προβλήτα της Αγίας Πελαγίας την οποία παρακολούθησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και εκατοντάδες κόσμου. Ο Αρχιμουσικός της Μπάντας Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης ΠΝ και οι καταξιωμένοι μουσικοί και τραγουδιστές μάγεψαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κοινό των Κυθήρων και απέσπασαν το θερμό του χειροκρότημα. 
Το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου το Ιερό Μνημόσυνο του Ρώσου Ναυάρχου Φιλοσοφώφ ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε εν πομπή μετάβαση στην οικία Φιλοσοφώφ με τη συνοδεία της Μπάντας του ΠΝ όπου μετά τις ομιλίες του Δημάρχου, του Υπουργού και του εκπροσώπου της οικογένειας Φιλοσοφώφ, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας για το Ρώσο Ναύαρχο και ανακρούσθηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ρωσίας και της Ελλάδος προς τιμήν του. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου με μια εντυπωσιακή παράσταση της Φιλαρμονικής του ΠΝ στην ασφυκτικά γεμάτη Πλατεία Στάη της Χώρας. 
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές κα. Γεωργία Γεννιά, κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Ρώσος Β.Ακόλουθος Άμυνας Πλωτάρχης κ. Zayats, οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και λοιπές αρχές και πλήθος Κυθηρίων και επισκεπτών.

Ο Δήμος Κυθήρων επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά και δημοσίως όλους όσοι κοπίασαν και συνέβαλαν για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Κυρίως την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βίτσα και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Γιακουμάκη για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους, την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, τους πλοιοκτήτες του πλοίου Πορφυρούσα και την Κυθηραϊκή Αδελφότητα της Αυστραλίας για την σημαντική οικονομική τους χορηγία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους κατοίκους και επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας για την συνδρομή τους όπως επίσης τις κυρίες και τα καταστήματα της Χώρας που συνέδραμαν οικονομικά και με προσωπική παρουσία, τους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Ζαντιώτη και Μαρία Κασιμάτη για την οργάνωση των εκδηλώσεων, τους Αντιδημάρχους και όσους διέθεσαν τα οχήματά τους κατά τις ημέρες αυτές, όσους εργάστηκαν για την διοργάνωση της φωτογραφικής έκθεσης και τους υπαλλήλους και συνεργάτες του Δήμου.
Τέλος θερμές είναι οι ευχαριστίες του Δήμου προς τα τοπικά ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν τις εκδηλώσεις και είναι πάντα παρόντα σε αυτές.

τα video από τις εορταστικές εκδηλώσεις:


Επιμέλεια δημοσίευσης - συνεντεύξεις: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - φωτογραφίες - επιμέλεια: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφίες; Ρενάτα Πανταζίδου - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου