Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.8.2016

Ολοκληρώθηκαν μέσα στη συμβατική τους προθεσμία 4 σημαντικά έργα δημοτικής οδοποιίας στο Δήμο Κυθήρων. Μέσα από διαφανείς διαδικασίες δημόσιων διαγωνισμών επιτεύχθηκαν μεγάλες εκπτώσεις που ωφέλησαν σημαντικά το Δήμο μας. 
Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς τη Φυρή Άμμο του Καλάμου (συνολικά 600 μέτρα), στον δρόμο προς το Καλαδί συμπεριλαμβανομένου του χώρου στάθμευσης, όπου κατασκευάστηκαν και προστατευτικά τοιχία (συνολικά 600 μέτρα) καθώς και τμήμα του δρόμου προς την παραλία της Κακής Λαγκάδας (συνολικά 440 μέτρα) όπου επίσης κατασκευάστηκαν τοιχία αντιστήριξης.
Παράλληλα βελτιώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε μεγάλο τμήμα της περιφερειακής οδού στο Άνω Λειβάδι σε συνολικό μήκος 500 μέτρων καθώς και τμήμα δρόμου μήκους 100 μέτρων στον οικισμό του Λιβαδίου.
Με τα έργα αυτά βελτιώνεται ένα σημαντικό κομμάτι του δημοτικού οδικού δικτύου, ενώ αναβαθμίζεται και η τουριστική υποδομή του νησιού μας μετά την ασφαλτόστρωση δρόμων προς τρεις δημοφιλείς παραλίες που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση των εργασιών αυτών ο Δήμος έλαβε όλες τις νόμιμες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, ενώ ασκήθηκε και ο προβλεπόμενος από το Νόμο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η δαπάνη για την ασφαλτόστρωση των οδών προς τις παραλίες ανήλθε στα 169.058,84€ μετά την σημαντική έκπτωση που επιτεύχθηκε στη δημοπρασία (αρχικός προϋπολογισμός έργου με βάση τη μελέτη: 250.000€).
Η δαπάνη για την δημοτική οδοποιία Λιβαδίου ανήλθε σε 38.999,99€ μετά την έκπτωση που επιτεύχθηκε στη δημοπρασία (αρχικός προϋπολογισμός έργου με βάση τη μελέτη: 50.000€).



Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου