Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Με αφορμή την αποδοχή εκ νέου της μελέτης του συγκεκριμένου έργου, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ξεκίνησε προσπάθεια παραπληροφορησης η οποία με εμπλαικει με ψευδή και ανακρίβειες! 
Για όσους ενδιαφέρει η αλήθεια λοιπόν, η μελέτη αυτή έχει ανατεθεί πριν αρκετά χρόνια, από το 2002. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του έργου και άλλων προβλημάτων ο μελετητής καθυστέρησε την ολοκλήρωση της. Ολοκληρώθηκε το 2013 όπου και παραδόθηκε στον Δήμο. Εγκρίθηκε και έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο το ίδιο έτος! Την ίδια χρονιά υπεγράφη και η Προγραμματικη σύμβαση, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου. Η μελέτη είχε ενταχθεί από τότε στο Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Π.Τ.Α) για χρηματοδότηση, το πρόγραμμα έχει καταθέσει το ποσό της μελέτης (88.000) και τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου. Ο μελετητής δεν έχει εξοφληθεί ακόμη γιατί ουδέποτε κατέθεσε λογαριασμό έτσι ώστε να πληρωθεί, παρά τις πιέσεις της τεχνικής υπηρεσίας η οποία επέβλεπε και παρέλαβε την μελέτη. Επιπλέον ο Δήμος από το 2013, είχε αναθέσει σε σύμβουλο την τεχνική υποστήριξη, έτσι ώστε το έργο να είναι ώριμο, μαζί με το έργο του βιολογικού στον Ποταμό. 
Το έργο είναι σημαντικό, για αυτό και συγκαταλέγεται στο τεχνικό πρόγραμμα της Τοπικής Κοιν. Ποταμού τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε αυτό του 2017. 
Και βρίσκεται μεταξύ των σαράντα (περίπου) αιτημάτων - αποφάσεων της Τ.Κ.Π με Αριθμό πρωτοκόλλου, οι οποίες και παραμένουν αναπάντητες από τον Δημο κάπου καλά κρυμμένες, σε κάποιο συρτάρι! Εύχομαι η τωρινή προσπάθεια να έχει καλύτερη τύχη! Και να δούμε το έργο να κατασκευάζεται, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα κάτοικοι και επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας ν απολαμβάνουν το αυτονόητα. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι, οι τοπικοί πρόεδροι συμμετέχουν στα συμβούλια όταν και εφόσον προσκληθούν! και μάλιστα με τον συνήθη τρόπο!!! Δεν πήρα καμιά πρόσκληση μέσω email, ενώ για το ίδιο Δ.Σ συνάδελφοι μου είχαν λάβει μέρες πριν! Ενημερώθηκα λίγο πριν τις τέσσερις της ίδιας μέρας για το Δ.Σ από τον πρόεδρο τηλεφωνικά και χωρίς καμία αναφορά στα θέματα! Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαμε, του ανέφερα ότι δεν θα προλάβω να παρευρεθώ, τον ενημέρωσα ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχα ολοκληρώσει την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ποταμού.. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα εκθέτουν αυτούς που τα γράφουν.

Πηγή: Στέλιος Μεγαλοκονόμος (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου