Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΟΣΟΦΩΦ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια στις τιμητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Κυθήρων, για τον Ρώσο ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, που έχει ανακηρυχθεί το 2016. 
Ο Φιλοσοφώφ που έζησε στα Κύθηρα και Αντικύθηρα κατάφερε να διασώσει ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχείου των δύο νησιών, τα δύσκολα χρόνια κατοχής των ΝΑΖΙ.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεννιά Γεωργία και η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα, ο Αρχηγός Π.Ν. Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης,  εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και μέλη της οικογένειας Φιλοσοφώφ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη τον Δήμο για την πρωτοβουλία και την άρτια οργάνωση και δήλωσε ότι πρέπει να τιμούμε αυτούς οι οποίοι με διάφορους τρόπους βοηθούν την Ελλάδα με τις πράξεις και τις προσπάθειες τους και ο Φιλοσοφώφ αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κος Χατζηπέρος συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου με τον οποίο συζήτησε τα θέματα υγείας των δύο νησιών, τον Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου, τον Πρόεδρο των Κυθηρίων της Αυστραλίας κο Τζωρτζόπουλο Γιώργο κ.α.

Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου