Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ 68 ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΈΛΗΞΕ ΑΊΣΙΑ''

Η επιχείρηση επαναπροώθησης των 68 παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά των Κυθήρων έληξε αίσια και αναίμακτα. Ήδη οι μετανάστες προωθήθηκαν στη Νεάπολη και από εκεί θα μεταχθούν στην Αθήνα όπου θα ταυτοποιηθούν σε σχετικό κέντρο υποδοχής. 
Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΛΑΚΤ Αντιναύαρχο κ. Σταμάτιο Ράπτη, τον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛΛΑΚΤ Αρχιπλοίαρχο κ. Σταμάτιο Καλογείτονα, τον Διευθυντή Αστυνομίας Πειραιά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Νεαπόλεως Αντιπλοίαρχο κ. Ευστάθιο Σκαλίμη, τον Λιμενάρχη Κυθήρων κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη μαζί με το προσωπικό της υπηρεσίας, τον Διοικητή και το προσωπικό του Α.Τ. Κυθήρων, τον Διοικητή και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυθήρων, όλους τους προϊσταμένους υπηρεσιών που άμεσα ή έμμεσα ενεπλάκησαν στο συμβάν, τον Δήμο Μονεμβασιας και το Δήμαρχο Ηρακλη Τριχειλη που απόψε παρέλαβε τους μετανάστες στα διοικητικά του ορια, τους Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του ΔΛΤ και τους αιρετούς που συνέβαλαν στην αίσια έκβαση του συμβάντος και τους κατοίκους και επαγγελματίες που επέδειξαν υψηλού επιπέδου ανθρωπισμό μπροστά στο δράμα των προσφύγων που πνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου. 
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοια συμβάντα και εύχομαι το Κράτος να αντιληφθεί σύντομα ότι οι νησιωτικοί δήμοι αδυνατούν υπό τις ασφυκτικές συνθήκες που βιώνουν να αντιμετωπίσουν τέτοια έκτακτα συμβάντα που απαιτούν σωστό σχεδιασμό και άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα. 
Θερμές ευχαριστίες και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. κάθε είδους για την συμπαράστασή τους και τη δημοσιογραφική κάλυψη.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου