Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις στα Κύθηρα:
Κατά την τριήμερη επίσκεψή της στο νησί των Κυθήρων, η βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά παρευρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου, για το Ιερό Μνημόσυνο μιας μεγάλης προσωπικότητας, του Ρώσου Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ.
Ο Νικόλαος Φιλοσοφώφ διετέλεσε στενότατος συνεργάτης του Τσάρου Νικολάου Β΄και μετά το 1917 κατέφυγε στην Ελλάδα και διορίστηκε απλός Φαροφύλακας στον Φάρο των Αντικυθήρων. Έξωθεν της οικίας του, στους πρόποδες του Βενετσιάνικου Κάστρου της Χώρας, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας προς το πρόσωπό του.
Το Σάββατο, η Γ. Γεννιά έδωσε το παρόν  στην εκδήλωση υπέρ της μνήμης του Νικολάου Φιλοσοφώφ, με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στην Αγία Πελαγία.

Εν συνεχεία, παρευρέθηκε στον μέγα εσπερινό και στη λιτανεία της Αγίας Ελέσας, προστάτιδας των Κυθήρων, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων.

Δελτίο Τύπου για τις συναντήσεις με φορείς του νησιού:
Το νησί των Κυθήρων επισκέφθηκε η βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά, όπου και συναντήθηκε με τους φορείς του νησιού.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της στο νησί, η βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, τον Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων κ. Τιακούδα Δημήτριο, τον Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Κυθήρων Σημαιοφόρο κ. Βασιλειάδη Ευάγγελο, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων Πυραγό κ. Λάζαρο Κωνσταντίνου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Δημήτρη Μοιρασγεντή. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κυθήρων, καθώς και με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Μείζον ζήτημα των πολιτών των Κυθήρων είναι η ολοκλήρωση του έργου του αεροδρομίου του νησιού. Αυτό το έργο θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας και σαφώς θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Εξίσου σημαντικά ζητήματα για την τοπική κοινωνία αποτελούν η ολοκλήρωση της Μαρίνας, η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, ο ανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η μεταφορά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου , η ενίσχυση των υπηρεσιών (Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστικό Σώμα, Νοσοκομείο) του νησιού με έμψυχο δυναμικό, αλλά και με εξοπλισμό (οχήματα κ.ά.).
Η βουλευτής κατανοεί τη σημασία και την αναγκαιότητα της επίλυσης των ανωτέρω ζητημάτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα διεκδικήσει δυναμικά την εύρεση λύσεων σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς.
Πηγή: Γραφείο Τύπου Γεωργίας Γεννιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου