Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.1.2019

Ο Δήμος Κυθήρων ολοκληρώνει τη δεύτερη φάση της συνεργασίας του με την Global Water Partnership Mediterranean και το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca Cola (3E). Μέσα από τη συνεργασία αυτή, το νησί μας επωφελείται από σημαντικά έργα στον τομέα της ύδρευσης, τα οποία γίνονται με δαπάνη του προγράμματος, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του Δήμου μας.
Κατά την πρώτη φάση του Προγράμματος, που ολοκληρώθηκε το 2017, τοποθετήθηκαν τρεις (3) μεγάλες μεταλλικές δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου ύδατος (2 στα Κύθηρα στις θέσεις Μαραθέας και Κάλαμος και 1 στα Αντικύθηρα) που έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα επαρκούς υδροδότησης των συγκεκριμένων περιοχών, μοιράστηκαν ειδικά ακροφύσια εξοικονόμησης νερού και έγινε διαφημιστική καμπάνια στα ξενοδοχεία για τους τρόπους εξοικονόμησης στο νερό, μέσα από έξυπνες κάρτες στα ελληνικά και τα αγγλικά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στον μαθητικό πληθυσμό.
Με τη δεύτερη φάση του Προγράμματος, που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019, ο Δήμος Κυθήρων επωφελείται από την τοποθέτηση μιας καινούργιας μεταλλικής δεξαμενής αποθήκευσης νερού στον Δρυμώνα (χρηματοδοτείται η προμήθεια και τοποθέτηση της δεξαμενής, το σύνολο των εργασιών, η κατασκευή της βάσης, η σύνδεση με την παλαιά δεξαμενή κ.λπ.), περιοχή όπου συχνά κατά τη θερινή περίοδο το νερό δεν επαρκεί. Παράλληλα, με δαπάνες του Προγράμματος αντικαθίστανται οι βάνες σε καίριες δεξαμενές και βανοστάσια των Κυθήρων.
Τέλος, με δαπάνη του Δήμου, τοποθετήθηκε μεταλλική δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην περιοχή της Σκληρής, χωρητικότητας 200 κυβικών, προκειμένου να ενισχυθεί υδροδοτικά η ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί μια από τις δυσκολότερες του νησιού σε θέματα επαρκούς υδροδότησης.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου