Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΑΚΕΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Έφθασε η μέρα που περιμέναμε από καιρό! Διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες ως συνήθως μας καθυστέρησαν!
Όμως τελικά οι προσπάθειές μας στέφθηκαν από επιτυχία. Τα 6000 φυτά που συγκεντρώσαμε από προσφορές και από τη Δ/νση Αναδασώσεων ταξιδεύουν τις επόμενες μέρες για το Τσιρίγο, για να φυτευτούν τις επόμενες εβδομάδες, σε διάφορες πληγωμένες από την περσινή φωτιά, γωνιές του Νησιού.
Οι προσφορές προέρχονται από την Τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (2500) φυτά και από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (1500) φυτά ενώ  από την Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής εξασφαλίστηκαν (2000) φυτά, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Σημειώνουμε ότι έχει γίνει  επιλογή φυτών, για να είναι πιο ανθεκτικά στη φωτιά. Να διευκρινιστεί εδώ ότι ο αριθμός αυτός των φυταρίων δεν αφορά τη μελέτη για την αναδάσωση των Μυρτιδίων η οποία είχε ανατεθεί από το Δήμο και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης.
Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, ως εταίρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης  στο μεγάλο μας Πρόγραμμα ¨ Το Ταξίδι για την Αναγέννηση των Κυθήρων ξεκίνησε¨, στηρίζει όλες τις αναγκαίες προ-εργασίες τόσο για τις φυτεύσεις,  τη δημιουργία  Βοτανικού Κήπου στα Μυρτίδια, αλλά και για την φύτρωση από σπόρους (ένα μέρος των οποίων μαζεύτηκε από ομάδα Κυθήριων) και την ανάπτυξη 3-5 χιλιάδων φυταρίων Κέδρου, ώστε όταν αυτά είναι έτοιμα, να φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές του Λιμνιώνα και του Καλαμιού.
Όλες οι  παραπάνω εργασίες έχουν ανατεθεί στον Γεωτέχνη Θανάση Σάμιο, (ο οποίος προτιμήθηκε αντί για κάποιον εκτός Κυθήρων) ο οποίος μάλιστα από την αρχή του Προγράμματος και μέχρι τώρα το έχει υποστηρίξει σε συγκεκριμένες δράσεις με θέρμη και αφιλοκερδώς. Για αυτό και τον ευχαριστούμε πραγματικά.
Επιπλέον όσων φυτεύσεων έχουν ανατεθεί, θα γίνουν και εθελοντικές φυτεύσεις.
Γι’ αυτό θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση με το ακριβές πρόγραμμα, όταν καθοριστούν (μετά από συνεννοήσεις) οι συγκεκριμένες μέρες που θα γίνουν οι εθελοντικές φυτεύσεις, ώστε και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους, αλλά και όποιος άλλος Τσιριγώτης το επιθυμεί να μπορεί να πλαισιώσει αυτή τη δράση.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου