Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΘΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟΨΕ (4/1) ΟΙ 69 ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στα Κύθηρα, στο κλειστό κτίριο του λιμανιού στο Διακόφτι, θα διανυκτερεύσουν το βράδυ της Παρασκευής 4/1, οι 69 παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται από το πρωί στο νησί. Δυστυχώς παρά τις προπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και του Δήμου, η ελληνική γραφειοκτρατία δεν βοήθησε στην μεταφορά τους σήμερα, έτσι και αυτοί οι άνθρωποι θα διανυκτερεύσουν με χαμηλές θερμοκρασίες σε ένα κτίριο χωρίς θέρμανση και το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο να φιλοξενεί ανθρώπους, αλλά και οι φορείς στο νησί δεν έχουν τα μέσα, να παρέχουν όσα πρέπει σε τόσους ανθρώπους.
Οι παράτυποι μετανάστες έφτασαν στα Κύθηρα με τουριστικό σκάφος, μήκους περίπου 15μ. Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν πως είχαν ξεκινήσει πριν από δυο μέρες από την Αττική και είχαν τελικό προορισμό την Ιταλία, ωστόστο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, βγήκαν το πρωί της Παρασκευής 4/1, στο Διακόφτι Κυθήρων.
Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 71 άτομα, 69 παράτυποι μετανάστες και 2 άτομα που είναι φερόμενοι ως διακινητές τα οποία και έχουν συλληφθεί. Από τα 69 άτομα τα 49 είναι άντρες, 7 είναι γυναίκες και 13 είναι ανήλικα άτομα. Οι πατάτυποι μετανάστες έχουν καταγωγή από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν.
Μέχρι στιγμής με τη βοήθεια της Μητρόπολης Κυθήρων, εθελοντών κατοίκων του νησιού, ανθρώπων του Δήμου αλλά και του Λιμενικού σώματος εχουν συγκεντρωθεί κουβέρτες και κάποια τρόφιμα, ωστόσο επειδή υπάρχουν και παιδιά, καλό θα ήταν όποιος έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρει παιδικές τροφές και κάποια απαραίτητα είδη, κατόπιν συνεννόησης με το Λιμεναρχείο (27360 33280).
Αν όλα πάνε καλά και οι απαραίτητες διαδικασίες ολοκληρωθούν εγκαίρως, οι παράτυποι μετανάστες αναμένεται να προωθηθούν αύριο Σάββατο 5/1, στην ηπειρωτική χώρα, σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Μαρία Γαλάνη (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου