Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κυθήριες και Κυθήριοι,
Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι,
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μας σε όλο τον κόσμο,
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Το 2019 ας φέρει σε όλους μας υγεία, χαρά, ελπίδα και ευημερία. Ας είναι καλύτερο από το 2018 σε όλα τα επίπεδα. Ας μας δώσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία που τόσο πολύ χρειάζονται στη ζωή μας.
Φέτος συμπληρώνονται 20 ακριβώς χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Κυθήρων, την 01-01-1999. Σε αυτά τα 20 χρόνια ο Δήμος μας συνέβαλε καταλυτικά στην εμπέδωση μιας ευρύτερης παγκυθηραϊκής κουλτούρας, που απομόνωσε τον τοπικισμό, ο οποίος τόσο κακό έχει κάνει στον τόπο μας.
Κατά το έτος που πέρασε, η Δημοτική μας Αρχή, το σύνολο των αιρετών, των υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου μας, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημοπράτηση και ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής. Λάβαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις, ολοκληρώσαμε έργα σε όλο το νησί, δημοπρατήσαμε ακόμα περισσότερα πολύ μεγάλου προϋπολογισμού και μπορούμε να ατενίζουμε το νέο έτος 2019 με αισιοδοξία σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμος Κυθήρων είχε και για το 2018 το ρεκόρ δημοπρατήσεων έργων από όλους τους Δήμους της Π.Ε. Νήσων και αυτό πρέπει να λέγεται γιατί αποδεικνύει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε ως Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος μας εξακολουθεί, βέβαια, να πάσχει από πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού και οι πόροι του να μειώνονται διαρκώς, όμως, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλο και περισσότερα με δυναμισμό και μεθοδικότητα, όπως εξάλλου κάνουμε συστηματικά τα 4 τελευταία χρόνια.
Σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές. Το 2019 λοιπόν είναι σημαντικό και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί στις εκλογές αυτές, όχι μόνο για τα Κύθηρα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, θα αντιπαρατεθεί η αλήθεια και η σοβαρότητα απέναντι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Θα κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους όχι με βάση τα όσα αφειδώς υπόσχονται αλλά με βάση τα όσα πράγματι μπορούν να υλοποιήσουν. Η αλήθεια για την κατάσταση των πραγμάτων, η αντικειμενικότητα, η στάθμιση του δημοσίου συμφέροντος, ο σωστός προγραμματισμός και η ιεράρχηση εκείνων των έργων που πράγματι μπορούν να υλοποιηθούν, η εξωστρέφεια και η ευρωπαϊκή προοπτική θα πρέπει να είναι ο οδηγός σε κάθε πολίτη τη στιγμή που θα κληθεί να επιλέξει τις τοπικές αρχές. Όμως όλα αυτά θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικά στους επόμενους μήνες.
Ως Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων θέλω να απευθύνω θερμές ευχές σε όλους τους Κυθήριους και Αντικυθήριους σε όλα τα μέρη του κόσμου, στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ, στην Αττική και φυσικά στα νησιά μας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το σύνολο του προσωπικού του Δήμου, τους αιρετούς και τους συνεργάτες μας για την προσπάθεια και το ζήλο που επέδειξαν μέσα στο 2018, σε συνθήκες γραφειοκρατικά δαιδαλώδεις.
Ας είναι το 2019 έτος ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα. Έτος στο οποίο τα θετικά θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά.
Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!

Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου