Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ

Σήμερα, 25/7 έφτασε ο Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Κυθήρων. Όλα τα τμήματα του αξονικού, καθώς και τα περιφερειακά του, τοποθετήθηκαν εντός της αίθουσας, όπου πλέον θα λειτουργεί.
Αύριο, θα αποφασιστεί, από κοινού με την εταιρεία και τον ακτινοφυσικό, η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση και εκκίνησή του (δοκιμαστική λειτουργία του). Κανονικά, γίνεται λίγες μέρες μετά τη παράδοσή του, αλλά λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στο Νοσοκομείο, υπάρχει η σκέψη να προγραμματιστεί για μετά τις 15 Αυγούστου.
Μετά την εκκίνησή του, η εταιρεία θα εκπαιδεύσει τους χειριστές μας, όπως και προβλέπεται από το συμφωνητικό.
Τέλος, να ενημερώσουμε ότι:
Α. έχει ζητηθεί σε προτεραιότητα η προκήρυξη θέσης ΤΕ Ραδιολόγου Ακτινολόγου (την οποία και δημιουργήσαμε στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε Αξονικό Τομογράφο),
Β. έχει ήδη προσληφθεί για 3έτη ΤΕ Ραδιολόγος Ακτινολόγος,
Γ. έχουμε έρθει σε επαφή με ΤΕ Ραδιολόγο Ακτινολόγο, με πολυετή εμπειρία στον αξονικό, ο οποίος αιτήθηκε την απόσπασή του στο Νοσοκομείο μας (η αίτησή του θα συζητηθεί προς έγκριση στο ερχόμενο ΔΣ)
Δ. εχει προκηρυχθεί θέση Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη και αναμένουμε τα αποτελέσματα (επιλογή ιατρού). Τη θέση διεκδικούν ιατροί με εμπειρία στον αξονικό τομογράφο.
Ε. οι ιατροί μας(Ακτινοδιαγνώστες) θα εκπαιδευτούν στον αξονικό τομογράφο.
Μία σημαντικότατη ημέρα ολοκληρώθηκε. Η σημαντικότερη, μέχρι την επόμενη!
(Ευρωμπάσκετ 1987. Η Ελλάδα κερδίζει τη Γαλλία και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο δημοσιογράφος Σκουντής ρωτάει το Νίκο Γκάλη:Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας σου;
Γκάλης: Είναι.... μέχρι το επόμενο παιχνίδι...)
ΥΓ1: Οφείλουμε να αποδίδουμε 'Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι (Βλ. κείμενο που ακολουθεί πιο κάτω)
ΥΓ2: Οφείλουμε να αποδίδουμε 'Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι': Αν δεν υπήρχε το νέο νοσοκομείο, θα ήταν αδύνατο να προμηθευτούμε αξονικό τομογράφο. Οι υποδομές του παλαιού δεν το επέτρεπαν.
ΥΓ3: Μέσα σε 3 ώρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι έφτασε ο αξονικός, υπήρξαν περίπου 15 τηλεφωνήματα για ραντεβού, τόσο από ντόπιους όσο και από επισκέπτες του νησιού! Γεγονός που δείχνει τη σημασία του έργου αυτού. Ακόμα βέβαια δεν είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε. Βήμα βήμα και όλα θα γίνουν.

Πηγή: Δημήτρης Μοιρασγεντής
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή - TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου