Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη στα Αντικύθηρα:
Το "πράσινο" νησί των Αντικυθήρων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τους κατοίκους ευχαριστώντας τους για την τιμή που του έκαναν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται ή που πρόκειται να εκτελεστούν στο νησί, όπως είναι ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού, το Ερευνητικό Κέντρο, το ΧΥΤΥ και βέβαια, το Μνημείο των Συμιακών Σφουγγαράδων που ανακάλυψαν το ιστορικό Ναυάγιο και παρέδωσαν τα ευρήματα στο Ελληνικό Κράτος μαζί με τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Μετέβη στο εργοτάξιο του ΧΥΤΥ, του οποίου οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό ενώ πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2019.
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής -ένα πρωτοπόρο επιστημονικό παρατηρητήριο στη μέση της Μεσογείου-  που γίνεται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της COSMOTE.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του νησιού το οποίο επαναλειτούργησε μετά από 25 χρόνια! Συναντήθηκε με τα παιδιά, τους γονείς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους δώρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου του με ειδική αφιέρωση για την βιβλιοθήκη του σχολείου.
Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη στα Κύθηρα:
Τα Κύθηρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, για να συμμετάσχει τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί, επισκέφθηκε το κορυφαίο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ και τροποποίησης του σε ΧΥΤΥ. Οι εργασίες οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους και η λειτουργία του πρόκειται να ξεκινήσει εντός του Αυγούστου. Στο εν λόγω έργο είναι ενταγμένη και η επαύξηση των απορριμματοφόρων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων παρεβρέθηκε στην παραλαβή των 2 καινούργιων απορριμματοφόρων χωρητικότητας 16 και 12 τόνων, αντίστοιχα που έφτασαν στο λιμάνι του Διακοφτίου. Με τα νέα οχήματα, ο στόλος των δημοτικών οχημάτων αναβαθμίζεται πλήρως, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες, αφού τα σημερινά οχήματα είχαν αγοραστεί το 1995-6 και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Τα Κύθηρα μαζί με τα Αντικύθηρα θα γίνουν τα 2 «πράσινα» νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων!





Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου