Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΣΤΙΚΟΝ) ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά την 15η συνεδρίασή του, η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης που αφορά στην εκτέλεση του έργου «Επισκευή και αλλαγή χρήσης παλαιού σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων» συνολικής δαπάνης 350.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER (Υπομέτρο 19.2), που αφορά αποκλειστικά τα νησιά της Αττικής. Η προς χρηματοδότηση πράξη περιλαμβάνει και υποέργο προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
Το Αστικόν Σχολείον εντάσσεται στην αυτοδίκαιη προστασία του Ν.3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Πρόκειται για ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Κυθήρων. Το έργο δε αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα του Δήμου Κυθήρων, του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) με Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Κασιμάτη που αντικατέστησε τον Καθηγητή, Επίτιμο -πλέον- Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κασιμάτη και των πολιτών, το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά».
Το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αφορά στην εκτέλεση μιας σειράς προγραμματισμένων εργασιών για επισκευή και αλλαγή χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν  Σχολείον) σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων. Οι προβλεπόμενες εργασίες και η αλλαγή χρήσης έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής.

Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου