Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Συγχαίρω θερμά όλους τους βουλευτές της εκλογικής μας περιφέρειας, που εξελέγησαν στις σημερινές εκλογές.
Ως Δήμος Κυθήρων, θα συνεργαστούμε με όλους αξιώνοντας, όμως, από κάθε έναν ξεχωριστά τα εξής:
1. Να σταθούν στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, να ακούνε την άποψη των Δημάρχων και να συμβάλουν στη θεσμική θωράκιση και την οικονομική ενίσχυση των Δήμων, διατηρώντας όλα τα μέχρι σήμερα κεκτημένα τους. Ο Δήμος Κυθήρων θα συνεχίσει να κοινοποιεί σε όλους τους τοπικούς βουλευτές τα αιτήματα και προβλήματά του, αναμένοντας παρεμβάσεις και λύσεις και όχι θεωρίες ή ευχολόγια.
2. Να μην έχουν ως πρώτο τους μέλημα το βόλεμα ημετέρων, τον διορισμό τοπικών κομματαρχών σε θέσεις ευθύνης. Όλες οι δημόσιες θέσεις ευθύνης και διοίκησης - σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο - θα πρέπει να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες, χωρίς παρεμβάσεις και εξόφληση προεκλογικών γραμματίων. Στις τοπικές θέσεις ευθύνης δημοσίων οργανισμών ΔΕΝ θα δεχθούμε να τοποθετηθούν μειωμένης ικανότητας ή έξωθεν κακής μαρτυρίας άνθρωποι με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα ή τη συλλογή ψήφων υπέρ συγκεκριμένου/ων Βουλευτών. Το δηλώνουμε εξαρχής γιατί πιστεύουμε ότι τα δημόσια αξιώματα θα πρέπει να καταλαμβάνονται από τους αληθινά άξιους και όχι από τους κομματικούς ημέτερους. Παράδειγμα: η «γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση» που αποτελεί ένα από τα κριτήρια διορισμού Διοικητών Νοσοκομείων (Νόμος 4052/2012) δεν μπορεί να αποτελεί αντικειμενικό προσόν διορισμού, δεν αρμόζει σε ευρωπαϊκή χώρα, όπως επίσης και η καθοριστικής σημασίας άποψη οποιασδήποτε επιτροπής, ει μη μόνον του ΑΣΕΠ και μάλιστα καθ΄ ολοκληρίαν.
3. Να στηρίξουν τις πολιτικές ανάπτυξης των νησιών και βελτίωσης της καθημερινότητας των νησιωτών μας, κυρίως στα μικρά και μεσαία νησιά.
4. Να μην προβαίνουν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που έρχονται σε αντίθεση με την τεκμηριώμενη άποψη της Αυτοδιοίκησης, όπως δυστυχώς έγινε πολλές φορές, με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των Δήμων με το ΥΠΕΣ. Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να είναι συμπαραστάτης των Δήμων και όχι τιμωρός τους. Καμία νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τους Δήμους δεν πρέπει να προωθείται χωρίς εξαντλητική διαβούλευση με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.
5. Να επισκέπτονται συχνά το Δήμο μας, τόσο τα Κύθηρα όσο και τα Αντικύθηρα, όχι μόνο προεκλογικά, όχι μόνο το καλοκαίρι. Κυρίως να μην υπεισέρχονται σε τοπικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές ισορροπίες γιατί έτσι διχάζουν αντί να ενώνουν. Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν πολύ καλά να αυτοπροσδιορίζονται και από τους Βουλευτές τους αξιώνουν θεσμικές παρεμβάσεις και όχι μικρό ή παρά πολιτική.
Θερμά συγχαρητήρια στους Βουλευτές μας, καλή και εποικοδομητική θητεία!Θερμά συγχαρητήρια και σε όσες και όσους έδωσαν την τίμια μάχη του σταυρού χωρίς να εκλεγούν!
Πολλές φορές το ταξίδι είναι σημαντικότερο από την ίδια την Ιθάκη!

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)
Φωτογραφία αρχείου PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου