Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Ένα μεγάλο έργο πολιτισμού στο νησί μας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Η πρόταση του Δημάρχου μας Στράτου Χαρχαλάκη για την μετατροπή του παλαιού Δ.Σ. της Αγ. Πελαγίας σε Μουσείο Μετανάστευσης, βρήκε μεγάλη υποστήριξη από το Σωματείο "Φίλοι των Μουσείων Κυθήρων" που θα αναλάβει την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και λαογράφους.
Στη σημερινή συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα και η διάθεση συνεργασίας μεταξύ των 2 φορέων, που θα επισημοποιηθεί στους επόμενους μήνες με την πανηγυρική υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) προκειμένου να ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών και η καταγραφή του διαθέσιμου προς έκθεση υλικού.
Το Μουσείο Μετανάστευσης, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, θα γίνει στον χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Αγ. Πελαγίας, από το λιμάνι της οποίας αναχώρησαν πριν δεκαετίες χιλιάδες Κυθήριοι για να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες μακρινές, όπου σήμερα προοδεύουν και προβάλουν τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι, ο κυρίως οικισμός της Αγ. Πελαγίας, θα αποκτήσει ένα παγκυθηραϊκό πολιτιστικό σημείο αναφοράς με πανελλαδικές προεκτάσεις.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου