Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


Μετά την προμήθεια από το Δήμο Μονεμβασίας δύο (2) αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑΕΑ), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Ασωπού στα Παπαδιάνικα, Σεμινάριο Εκπαίδευσης δέκα (10) κατάλληλα επιλεγέντων εθελοντών  στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με την  Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) της οποίας οι Εκπαιδευτές είναι Επαγγελματίες Υγείας, πιστοποιημένοι στην Εκπαίδευση της διδασκαλίας Ενηλίκων, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC).
Οι απινιδωτές θα εγκατασταθούν ένας στο Δημαρχείο στους Μολάους και ένας στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βοιών στη Νεάπολη και θα χρησιμοποιηθούν για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε δημόσιους χώρους (εκτός Νοσοκομείου), από πιστοποιημένους Ανανήπτες (μη επαγγελματίες υγείας) και μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, θα συμπεριλάβει τις ακριβείς διευθύνσεις της τοποθέτησης των απινιδωτών  στον Εθνικό Διαδικτυακό Χάρτη, στον οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε πολίτης (δημότης ή επισκέπτης) και θα μπορεί να ενημερώνεται για την ύπαρξή τους στην περιοχή που βρίσκεται.
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, τους Εκπαιδευτές της και όλους όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί με επιτυχία το Σεμινάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου